Η συνταγή των φαλάφελ μας έρχεται από την Αίγυπτο και την τελευταία περίοδο όλο και περισσότερος κόσμος έχει γίνει “φαν” του συγκεκριμένου φαγητού! Τα φαλάφελ, ή αλλιώς οι ρεβιθοκεφτέδες με φάβα, αποτελούν ένα υπέροχο γεύμα με τις γεύσεις να συναντιούνται στον ουρανίσκο. Μάλιστα, είναι ένα χορταστικό φαγητό και νηστίσιμο για όσους ακολουθούν μία τέτοια διατροφή. Η παρακάτω εύκολη συνταγή για σπιτικά και γευστικά φαλάφελ, θα καταπλήξει μικρούς και μεγάλους. Δείτε την!

Τι χρειάζεστεφαλάφελ

  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια
  • 1 φλιτζάνι φάβα
  • 1.2 φλιτζάνι τριμμένο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σουσάμι
  • Πάπρικα, κύμινο, πιπέρι
  • 1 κ.γ φυστικοβούτυρο
  • 1 κ.γ σόδα μαγειρική
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι για το τηγάνισμα και λάδι

Πώς θα φτιάξετε τους ρεβιθοκεφτέδες

  • Μουλιάζετε από το βράδυ τα ρεβίθια και τη φάβα σε νερό.
  • Το επόμενο πρωί σουρώνετε να μην έχουν καθόλου νερό και βάζετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ.
  • Ανακατεύετε.
  • Αφήνετε να “ξεκουραστεί” το μείγμα στο ψυγείο για αρκετή ώρα και πλάθετε σε μεγάλους κεφτέδες
  • Τηγανίζετε αφού τους έχετε αλευρώσει!

φαλάφελ

Αυτό το φαγητό συνδυάζεται τέλεια με πίτες αραβικές που μάλιστα δεν έχουν θερμίδες και γιαούρτι. Μπορείτε να ψιλοκόψετε και λαχανικά, όπως αγγουράκι, ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό και να τυλίξετε τα φαλάφελ στην πίτα μαζί με όλ΄αυτά… Ένα τελείως διαφορετικό και νηστίσιμο σουβλάκι είναι έτοιμο!

φαλάφελ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μια ιταλική εκδοχή της ομελέτας: Νόστιμη frittata με σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένα πολύ γρήγορο γεύμα: Υπέροχα κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο