Θέλετε να φτιάξετε ένα γρήγορο γεύμα, το οποίο να θυμίζει τα φαγητά της γιαγιάς αλλά σε μια παραλλαγμένη εκδοχή; Δοκιμάστε οπωσδήποτε τα κολοκυθάκια με παρμεζάνα στο φούρνο και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Πρόκειται για ένα απολαυστικό φαγητό ή ορεκτικό, που θα σας καταπλήξει. Δείτε παρακάτω:
Τι χρειάζεστε:
4 φρέσκα κολοκυθάκια κομμένα στη μέση
1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
1-2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δενδρολίβανο και θυμάρι, ψιλοκομμένο
Λίγο λάδι ελιάς, αλάτι και πιπέρι
- Βάζετε λίγο ελαιόλαδο πάνω στα κολοκυθάκια και τα τοποθετείτε σ΄ένα ταψί φούρνου (προτιμήστε να τα στρώσετε σε αντικολλητικό χαρτί).
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τα μυρωδικά μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και πασπαλίστε τα κολοκυθάκια.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά και σερβίρετε.
Δοκιμάστε να τα συνοδεύσετε με λίγο γιαούρτι το οποίο θα έχετε ανακατέψει με άνηθο.