ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Παρ’ όλα αυτά, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, σε δημόσια δήλωσή του, φρόντισε να υπογραμμίσει ότι το γεγονός ότι κάποιο άτομο περιλαμβάνεται στη λίστα δεν σημαίνει ότι κινδυνεύει με νέες κυρώσεις.
Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση του Κρεμλίνου ήταν οξύτατη. Αυτοί που περιλαμβάνονται στις λίστες «κατονομάζονται de facto ως εχθροί των ΗΠΑ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, συμπληρώνοντας ότι «αυτό μπορεί δυνητικά να κάνει κακό στην εικόνα και τη φήμη των επιχειρηματιών και των πολιτικών που περιλαμβάνονται στη λίστα».
Μεταξύ των ονομάτων που φιγουράρουν στη λίστα είναι ο German Gref, CEO της ελεγχόμενης από το κράτος Sberbank, ο Αντρέι Kοστιν, διευθύνων σύμβουλος του δεύτερου μεγαλύτερου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της χώρας, της VTB, η οποία επίσης βρίσκεται υπό κρατικό έλεγχο, ο Αλεξέι Μίλερ, CEO του κρατικού μονοπωλιακού κολοσσού της Gazprom, ο Μορντάσοφ της Severstal και ο Λεονίντ Μίχελσον, συνιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Novatek.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται επίσης ο Ουσμάνοφ, στον οποίο ανήκει, μεταξύ άλλων, και ποσοστό της Άρσεναλ, και ο Eugene Kaspersky, CEO της ομώνυμης εταιρείας κυβερνοασφάλειας.
Μεταξύ των ολιγαρχών, φιγουράρουν επίσης και το όνομα του γνωστού στα καθ’ ημάς Ντμίτρι Ριμπολόβλιεφ, νέου ιδιοκτήτη του Σκορπιού, και του Ρομάν Αμπράμοβιτς.
Η λίστα αυτή δεν είναι, βεβαίως, η τελευταία, αφού, όπως ανακοινώθηκε, υπάρχουν κι άλλες, απόρρητες, όμως, λίστες, που περιλαμβάνουν και άλλα ονόματα.
Δείτε ολόκληρη τη λίστα με τους Ρώσους πολιτικούς, επιχειρηματίες και ολιγάρχες
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΗΠΑ: Ο Ρούντι Τζουλιάνι είπε σε δικαστήριο ότι δεν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς του
- ΟΗΕ: Περισσότερες από 110 χώρες αποτίουν φόρο τιμής στα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων που έχουν σκοτωθεί
- ΠΑΣΟΚ για Μετρό Θεσσαλονίκης: Τώρα θυμήθηκε η κυβέρνηση την αδειόδοτησή του, ενώ έχει τεθεί σε λειτουργία
- Λίβανος: Η Χεζμπολάχ θα παραμείνει ενεργή μετά την εκεχειρία