Με τα αυγά μπορούμε να φτιάξουμε μια πληθώρα από φαγητά και να δημιουργήσουμε υπέροχα πιάτα. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι και η ομελέτα, αλλά αυτή τη φορά θα δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια αλλιώτικη εκδοχή της, η οποία μας έρχεται από την Ιταλία. Αυτή η διαφορετική ομελέτα, η frittata, περιέχει μεταξύ άλλων σπανάκι, σκόρδο και παρμεζάνα, που την απογειώνουν, ενώ ολοκληρώνεται στον φούρνο. Δείτε παρακάτω:

Τι χρειαζόμαστε για την ιταλική ομελέτα (frittata)

  • 600 γρ. σπανάκι
  • 6 αυγά
  • 1 κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο (καλύτερα παρμεζάνα)
  • Λάδι ελιάς
  • Αλάτι, πιπέρι

φριτάτα

Πώς φτιάχνεται η frittata

  1. Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σπανάκι και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ μαζί με το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και μόλις ομογενοποιηθεί η ομελέτα, χωρίς ακόμη να είναι έτοιμη, την μεταφέρουμε σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούντο για περίπου 10 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμη την κόβουμε σε κομμάτια, σαν πίτα.

φριτάτα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εκπληκτική συνταγή: Εύκολη πίτσα κοτόπουλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξετε τις πιο γευστικές γαρίδες με ρύζι μπασμάτι!

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ισπανική ομελέτα τορτίγια: Ένα απλό, οικονομικό και νόστιμο φαγητό