• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κοζάνη: «Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα;»

    • NewsRoom


    Σάλο και πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιστατικό βίας, που εκτυλίχθηκε μεταξύ δυο ανήλικων μαθητών, σε Δημοτικό σχολείο της Κοζάνης. Ένας 8χρονος μαθητής, έπειτα από την επίθεση που δέχθηκε από τον συμμαθητή του, μεταφέρθηκε στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο της Κοζάνης με τραύμα στο μάτι.

    Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν αποδείχθηκε ιδιαίτερα σοβαρός, ενώ στον μαθητή παραχωρήθηκε η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, προβληματισμό προκάλεσε τα όσα καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή, η οποία ξέσπασε αναφερόμενη στα όσα τράβηξε ο γιος της μέχρι το τελευταίο περιστατικό.

    Σύμφωνα με την καταγγελία της, η κατάσταση αυτή επικρατεί εδώ και πολύ καιρό. Ενώ έχουν γίνει συστάσεις στο παρελθόν προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά, την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τη μητέρα. Η ίδια δήλωσε: «Θα μου σκοτώσει το παιδί και μετά θα λάβουν τα μέτρα τους;

    Είναι μία κατάσταση στην οποία έχω δώσει χρόνο και στη Διεύθυνση του Σχολείου, προκειμένου να κάνουν ότι είναι απαραίτητο για την ασφάλεια των παιδιών, αλλά και ως προς εμάς όπως συμπλήρωσε η μητέρα, δεν φαίνεται να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον».

     

    Σύμφωνα με πληροφορίες της περιοχής πάντως, το συγκεκριμένο παιδί αποτελεί τον «φόβο και τρόμο» στο σχολείο μιας και επιτίθεται και σε άλλα παιδιά, αλλά «έχει ένα ιδιαίτερο μένος με τον γιο μου», όπως συμπληρώνει η ίδια.

    «Τέτοια περιστατικά, θα συναντήσετε πολλά σε πολλά σχολεία και δεν ξέρω το λόγο. Δεν ξέρω γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική παρέμβαση από τους αρμόδιους, φοβούνται, δεν ξέρουν πώς να το διαχειριστούν, δεν ξέρω». Το παιδί μου δεν ήθελε να πάει στο σχολείο, δεν υπήρχε περίπτωση να το άφηνα να ξαναζήσει όλο αυτό. Κάποιες φορές αισθάνομαι ενοχές που άφησα τόσο χρόνο να περάσει και να βιώσει το παιδί μου τέτοιο μαρτύριο», τόνισε η μητέρα του νεαρού.

    Η ίδια επίσης μεταφέρει ότι η Διεύθυνση του σχολείου, έχει επανειλημμένως κάνει συστάσεις στους γονείς του άλλου παιδιού, προκειμένου να δουν και να συμμετέχουν μαζί σε μία προσέγγιση που πιθανόν θα αφορούσε τη συμπεριφορά του παιδιού τους, αλλά δεν στάθηκε δυνατό να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.Πάντως σιγα σιγά τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους καθώς ο νεαρός και θύμα της επίθεσης θα αλλάξει σχολικό περιβάλλον.

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ