ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το αγαπημένο μας κοτόπουλο επιδέχεται πολλές παραλλαγές και αν βάλουμε λίγη φαντασία στο μαγείρεμά του, μπορεί να γίνει καταπληκτικό και, φυσικά, να μην το βαρεθούμε ποτέ. Η παρακάτω πικάντικη συνταγή, που συνοδεύει το κοτόπουλο με γιαούρτι, φρέσκο κρεμμυδάκι και τσίλι είναι, όχι μόνο υπέροχη, αλλά και εύκολη και γρήγορη. Μην διστάσετε να την φτιάξετε, ακολουθώντας τη συνταγή που βρίσκεται παρακάτω:
Τι θα χρειαστούμε για το πικάντικο κοτόπουλο
- 6 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 3 κ.σ δυόσμο
- 3 κ.σ κόλιανδρο
- μισό αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 φρέσκα κρεμμύδάκια
- 1 μικρό ψιλοκομμένο τσίλι
- 2 λεμόνια, τον χυμό τους
- λάδι ελιάς
- αλάτι, πιπέρι
Πώς θα ετοιμάσουμε το πικάντικο κοτόπουλο
- Κόβουμε τα φιλέτα κοτόπουλου οριζόντια, ώστε να δημιουργήσουμε λεπτότερα κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ μαζί με τον χυμό λεμονιού, 3 κ.σ λάδι, αλάτι, πιπέρι και το βάζουμε στην κατάψυξη.
- Τώρα βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ και ρίχνουμε πάνω τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το αγγουράκι, το τσίλι, αρκετό από τον κόλιανδρο και τον δυόσμο (όχι όμως όλο για να έχουμε και για το γαρνίρισμα), δοκιμάζουμε αν χρειάζεται αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βγάζουμε από τη μαρινάδα τα φιλέτα και τα τηγανίζουμε για περίπου 4,5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να δημιουργηθεί μια χρυσή κρούστα. Σβήστε τα με την μισή μαρινάδα από τον χυμό λεμονιού.
- Σερβίρετε τοποθετώντας σε πιάτα, τα φιλέτα, από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού και πασπαλίστε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο δυόσμο και κόλιανδρο ή βάλτε τη σάλτσα σε ένα μπολ για να βάζει ο καθένας όση θέλει στο κοτόπουλό του. Συνοδεύστε το κοτόπουλο με απίθανες πατάτες φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο!