ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Αφράτες ολόκληρες, πατάτες που ψήνονται σε κρούστα αλατιού και συνοδεύονται με αρωματικό βούτυρο. Σκέφτεστε καλύτερο συνοδευτικό για τη μπίρα σας;
Υλικά
-
- 1 κιλό πατάτες μέτριες, όμοιες σε μέγεθος
- 1 κιλό αλάτι χοντρό
Για το σερβίρισμα
- 100γρ. βούτυρο φρέσκο (μαλακωμένο)
- 5-6 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Διαδικασία
Πλένετε καλά τις πατάτες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC.
Βάζετε σε μπολ το αλάτι και το μουσκεύετε με λίγο νερό για να γίνει πιο συμπαγές.
Σε μικρότερο μπολ (μέγεθος που να χωρά σχεδόν μία μεγάλη πατάτα) βάζετε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνετε μέσα λίγο από το βρεγμένο αλάτι, βάζετε από πάνω μία πατάτα με τη φλούδα της και τη σκεπάζετε με αλάτι έτσι ώστε να καλυφθεί εντελώς. Την τυλίγετε με το χαρτί και δένετε με σπάγκο μαγειρικής το «πακέτο».
Επαναλαμβάνετε το ίδιο με τις υπόλοιπες πατάτες και τις ψήνετε στο φούρνο για 50 λεπτά.
Στο μεταξύ χτυπάτε το βούτυρο με το μαϊντανό, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βάζετε το αρωματικό βούτυρο στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν οι πατάτες.
Όταν ξεφουρνίσετε και ξετυλίξετε τις πατάτες σπάτε την κρούστα του αλατιού και τις σερβίρετε καυτές με τη φλούδα τους συνοδεύοντας με το αρωματικό βούτυρο.
Πηγή: olivemagazine.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Υπέροχες πατάτες με βούτυρο, σκόρδο και παρμεζάνα (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για πρωτότυπες τηγανιτές πατάτες με λιβανέζικο άρωμα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δίκη Πελικό: Η δήλωση της Ζιζέλ Πελικό μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας
- Τεχνική Ολυμπιακή: «Πράσινο φως» στον συμψηφισμό ζημιών ύψους 130 εκατ. ευρώ
- ΚΕΠΕΑ/ΓΣΕΕ: Διευκρινίσεις για τον τρόπο αμοιβής των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις αργίες της εορταστικής περιόδου
- Τσουκαλάς σε Μαρινάκη για εποχικούς πυροσβέστες: Γιατί η κυβέρνηση αρνείται κάθε πρωτοβουλία που στηρίζει την κοινωνία;