ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το ράλι της ΤΙΤΑΝ, το νέο Βατερλώ της Απαλαγάκη, το κινεζικό μαρτύριο για τον Μάνο, τα υπερόπλα Πιτσιλή, η αλήθεια για τη Μιράντα Πατέρα και ο γάτος Dollar, ο αεικίνητος Πιέρ και ο θαρραλέος πολιτικός με την κομμώτρια
Ήρθε εκείνη η στιγμή του χρόνου, που θα μάθουμε ποιος θα είναι ο τυχερός της χρονιάς, με πολλούς να αναζητούν το πολυπόθητο φλουρί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο
Όλοι αναζητούμε την τέλεια βασιλόπιτα, εκείνη που συμβολικά θα φέρει στο νέο έτος την πιο γλυκιά γεύση.
Για να υποδεχτούμε καλά το 2018, βρήκαμε την πιο εύκολη και απλή συνταγή για βασιλόπιτα, από τον σεφ Άκη Πετρετζίκη.
Υλικά:
- 300 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 7 γρ. μαχλέπι
- 2 γρ. μαστίχα
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
- 2 βανίλιες ή 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 αυγά (200 γρ.) θερμοκρασία δωματίου
- 75 ml γάλα 3,5% λιπαρά
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 1 γεμάτη κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.
- Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο, 2-3 λεπτά.
- Στη συνέχεια, σταματάμε το χτύπημα, καθαρίζουμε τα πλαϊνά τοιχώματα με μία σπάτουλα ή με μαρίζ, συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπλέντερ-μούλτι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μαχλέπι, τη μαστίχα, το μοσχοκάρυδο, 2 κ.σ. από το αλεύρι μας και χτυπάμε πολύ καλά. (Αν χρησιμοποιήσουμε βανιλίνες, και όχι εκχύλισμα, τις προσθέτουμε στο μούλτι)
- Όταν το μείγμα μας γίνει σκόνη το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ.
- Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιών, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε στον κάδο σε χαμηλή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Με το που απορροφηθεί το ένα ρίχνουμε το επόμενο.
- Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο και το γάλα ανακατεύοντας ελάχιστα με μία μαρίζ.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 400 γρ. αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στον κάδο ενώ ανακατεύουμε ελαφρά με μία μαρίζ.
- Βουτυροαλευρώνουμε πολύ καλά μία στρογγυλή φόρμα κέικ με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 25 εκ.
- Ρίχνουμε εκεί το μείγμα για τη βασιλόπιτά μας και απλώνουμε καλά με μία σπάτουλα.
- Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, στην υψηλή σχάρα.
- Πριν το ψήσιμο δεν ξεχνάμε να βάλουμε το φλουρί!!!
- Μόλις είναι έτοιμη, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!
Μπορείτε να βρείτε τη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη εδώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πανεύκολη συνταγή για νόστιμα σοκολατάκια με μόνο τρία υλικά και χωρίς ψήσιμο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σουφλέ με τυρί ροκφόρ: Το ιδανικό ορεκτικό για το τραπέζι σας
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επτά αλμυρά και γλυκά γιορτινά «δεντράκια» για το τραπέζι σας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα