Θέλετε να δοκιμάσετε μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή με βάση το κρέας; Τότε η συγκεκριμένη με λαχανικά τυλιγμένα σε μπριζολάκια είναι η κατάλληλη! Μπορείτε να τη δοκιμάσετε οποιαδήποτε στιγμή, μεσημέρι ή βράδυ, για τραπέζι με καλεσμένους ή για εσάς και την οικογένειά σας. Συνοδεύεται άψογα με πουρέ ή πατάτες και φυσικά με ένα ποτήρι κρασί.

Τι θα χρειαστούμε για τα μπριζολάκια με λαχανικά

  • Μερικά λεπτά μπριζολάκια (χωρίς κόκαλο)
  • Κόκκινη και πράσινη πιπεριά
  • Κρεμμύδι
  • Κολοκυθάκι κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • Μανιτάρια άσπρα κομμένα λεπτά
  • Λάδι
  • Δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

μπριζολάκια με λαχανικά

Για τη σάλτσα 

  • 1 κουτάλι ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ.γ μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι μπαλσάμικο
  • 2 κ.σ κόκκινο κρασί
  • Λίγο ζωμό

Πώς θα φτιάξουμε τα μπριζολάκια 

  1. Τοποθετούμε στον πάγκο τα μπριζολάκια και αλείφουμε με λάδι. Ρίχνουμε μαύρο πιπέρι, αλάτι και το δεντρολίβανο.
  2. Σε μια ρηχή κατσαρόλα μαραίνουμε μέσα σε λίγο λάδι τα λαχανικά μας
  3. Τοποθετούμε από ένα μπουκετάκι λαχανικών μέσα σε κάθε κομμάτι κρέατος ώστε να δημιουργήσουμε ρολό και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  4. Τα ψήνουμε στον φούρνο ή στο τηγάνι για λίγα λεπτά.

Τώρα ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας…

  1. Μέσα σε τηγάνι με λάδι μαραίνουμε το σκόρδο και ρίχνουμε το ξύδι, τη ζάχαρη,το κόκκινο κρασί. Μόλις πάρουν μια βράση, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο μάτι και ρίχνουμε τον ζωμό. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά, ανακατεύοντας που και που.
  2. Μόλις τα μπριζολάκια είναι έτοιμα ρίχνουμε τη σάλτσα από πάνω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συνταγή για πρωτότυπες τηγανιτές πατάτες με λιβανέζικο άρωμα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Υπέροχο χριστουγεννιάτικο ορεκτικό: Μπρουσκέτες με τυρί και ρόδι

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 
Τραγανό κοτόπουλο παρμεζάνας με κρούστα: Μια γρήγορη και απολαυστική συνταγή