• Business

    Φάκελος Τηλεπικοινωνίες: Τα κέρδη και οι θηριώδεις ζημιές

    • NewsRoom
    gladiator


    Επειδή γίνεται πολύς θόρυβος και ακούγονται διάφορα σενάρια για την πιθανή είσοδο «τέταρτου παίκτη», πιθανώς fund, στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών,  πηγές της αγοράς εκφράζουν αντικρουόμενες απόψεις. Όπως λένε, «με μόνο μία εταιρεία τηλεπικοινωνιών που βγάζει κέρδη, μια δεύτερη που είναι ελαφρώς κερδοφόρα και δύο – τρεις άλλες οι οποίες «καίνε» από 20 έως 100 εκατ. ευρώ το χρόνο, πιστεύεις πως υπάρχει χώρος για τέταρτο παίκτη;   Ποιος θα μπει σε μια τόσο στριμωγμένη αγορά, όταν μάλιστα απαιτούνται επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων για να φτάσεις τον ανταγωνισμό;»

    Δεν θέλουμε να στενοχωρήσουμε όσους ελπίζουν στις εκπλήξεις αλλά σε μια αγορά που περισσεύουν οι ζημιές δύσκολα βρίσκονται αφελείς.

    Οπότε ας ελπίσουμε πως κάποιος από τους υφιστάμενους ομίλους θα βάλει το χέρι στην τσέπη για Forthnet και Cyta Hellas που πωλούνται. Μακάρι, βέβαια, να υπάρχουν funds (γράψαμε για την Apollo, γράφτηκε για την Pillarstone) που πιστεύουν στα θαύματα και αποφασίσουν να επενδύσουν στη χώρα και στις δύο εταιρείες.

    To Mononews.gr  το επόμενο διάστημα θα ανοίξει φάκελο Τηλεπικοινωνίες καθώς  είναι σαφές ότι ο ανταγωνισμός είναι πλέον πολύ σκληρός.



    ΣΧΟΛΙΑ