• ΑΓΟΡΕΣ

    Δήμαρχος Μυκόνου : “Ναι στην αποκρατικοποίηση”

    • NewsRoom


    Η τεράστια κίνηση στα αεροδρόμια των ελληνικών νησιών καθιστούν αναγκαία την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζουν με αποτέλεσμα οι Δήμαρχοι κορυφαίων προορισμών της χώρας να λένε ναι στις ιδιωτικοποιήσεις.epivates-496x330

    Αεροδρόμια αφιλόξενα για τους τουρίστες, που υστερούν σε βασικές παροχές όπως ο κλιματισμός αλλά και σε πολύ πιο κρίσιμα όπως η ασφάλεια (Ενδεικτικά, τον περασμένο Αύγουστο αποκολλήθηκε τμήμα 20 τετραγωνικών μέτρων ασφάλτου κατά την απογείωση ενός αεροπλάνου) τείνουν να δώσουν θετική απάντηση στην Fraport-Slentel

    thumb_640
    Xαρακτηριστική η στάση του Δημάρχου της Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά που σχολιάζοντας την επερχόμενη κίνηση του δήμου Μυκόνου σχολίασε μιλώντας στο capital: Οι υποδομές του αεροδρομίου δεν επαρκούν για να καλύψουν όχι τις ανάγκες των υψηλής στάθμης επισκεπτών αλλά ούτε καν του μεσαίου επισκέπτη”.

    mykonos-aerodromio

    “Εφόσον το κράτος έχει αποτύχει, η κοινοπραξία βάσει της εμπειρίας που διαθέτει, των διασφαλίσεων που μας έχει παράσχει και με σεβασμό στον τόπο θα προχωρήσει στην ανάπλαση του αερολιμένα, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ζητούμενο” σημειώνει.

    Ενώ ζήτησε από την ελληνογερμανική κοινοπραξία, οι μελλοντικές αναπτύξεις να είναι συμβατές με την παραδοσιακή μυκονιάτικη αρχιτεκτονική.

    Την ίδια στιγμή, θετικό χαρακτήρα είχε και η συνάντηση των στελεχών της Fraport-Slentel με τη δημοτική αρχή της Θήρας και της Κω.

    santorini1

    Η ελληνογερμανική κοινοπραξία αποτελεί ευπρόσδεκτο εταίρο που, υπό συγκεκριμένους όρους, μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των αεροδρομίων τους.

    Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης, ο ανάδοχος θα πρέπει να πραγματοποιήσει συνολικά στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια επενδύσεις ύψους 330 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη πενταετία, ενώ με την ανάληψη της παραχώρησης – τοποθετείται μέσα του επόμενου Φθινοπώρου – θα καταβάλλει εφάπαξ τίμημα 1,23 δισ.ευρώ.



    ΣΧΟΛΙΑ