ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Τι χρειάζεστε για τον κορμό
6 αυγά
60 γρ κακάο σκόνη
150 γρ. ζάχαρη άχνη
Αχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα
Για τη γέμιση του κορμού
300 ml κρέμα γάλακτος
Λίγες σταγόνες βανίλιας
Η συνταγή αυτή είναι ελαφριά, χωρίς αλεύρι και βούτυρο. Αν εσείς θέλετε να ακολουθήσετε την… κλασική συνταγή, απλώς προσθέστε 8κ.σ αλεύρι, λίγο μπέικιν πάουντερ και μισό φλιτζάνι βούτυρο! Επίσης για τη γέμιση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και έτοιμη σαντιγύ!
Πώς θα ετοιμάσουμε τον χριστουγεννιάτικο κορμό
Χωρίστε τους κρόκους των αυγών από τα ασπράδια.
Χτυπήστε σε μπολ τα ασπράδια κι αφήστε τα στην άκρη.
Τώρα χτυπήστε τους κρόκους με τη ζάχαρη για να γίνει αφράτο το μείγμα και ρίξτε και το κακάο.
Ρίξτε και τα ασπράδια στο μείγμα με τη ζάχαρη, τους κρόκους και το κακάο.
Σε ένα ταψί ρηχό, τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μισή ώρα.
Όταν είναι έτοιμο το κέικ, ο πάτος δηλαδή που θα γίνει σε λίγο ρολό, το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντάς το με μια καθαρή υγρή πετσέτα.
Φτιάχνουμε τη γέμιση, χτυπώντας ελαφρά την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να πήξει.
Απλώνουμε τη γέμιση πάνω στη βάση μας κι αρχίζουμε να δημιουργούμε ρολό.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κακάο αν θέλουμε και είναι έτοιμο.
Πηγή: www.womanow.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς θα διακοσμήσω το χριστουγεννιάτικο τραπέζι; 10 τέλειες ιδέες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μια καταπληκτική συνταγή για πατάτες ροστί ή αλλιώς τηγανίτα πατάτας!
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το πιο απίθανο γλυκό: Ντόνατς σοκολάτας με γλάσο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα