• Top Stories

    Ο Κυριάκος δε ζητάει εκλογές, αλλά δε λέει και όχι

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχηγός ΝΔ


    Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση από τη Λέσβο ήταν κάτι παραπάνω από σαφές: «Όποτε και αν γίνουν εκλογές, η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη και θα βγει πρώτη».

    Με αυτόν τον τρόπο απάντησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην παραφιλολογία σχετικά με τις φημολογούμενες προθέσεις της κυβέρνησης να προσφύγει εκ νέου στις κάλπες, αν αυτό κριθεί απαραίτητο λόγω των δυσκολιών στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουσιαστικά… σήκωσε το γάντι στις προκλήσεις εκείνων στην κυβέρνηση που θεωρούν πως η Νέα Δημοκρατία θα ήταν εύκολος αντίπαλος σε μία εκλογική αναμέτρηση αυτήν την περίοδο, επειδή βρίσκεται σε φάση ανασύνταξης, ξεκαθαρίζοντας πως η ΝΔ είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν αυτές διεξαχθούν.

    Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι στη Νέα Δημοκρατία θέλουν εκλογές – απεναντίας, θεωρούν πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα ακόμα βαρύ πλήγμα για την ελληνική οικονομία, ενώ θα ήταν και άτοπο, δεδομένου πως οι τελευταίες εκλογές έγιναν πριν από λίγους μήνες. Ωστόσο, στη Συγγρού ξεκαθαρίζουν πως αυτό δε σημαίνει ότι, αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προσφύγει ξανά στις κάλπες, θα πιάσει στον ύπνο τη Νέα Δημοκρατία.

    Το ίδιο μήνυμα έστειλε άλλωστε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM», και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος, τονίζοντας: «Εμείς δεν τις θέλουμε τις εκλογές, βέβαια εάν γίνουν θα τις κερδίσουμε, αλλά δεν τις θέλουμε».

    Είναι σαφές, λοιπόν, ότι αν στην κυβέρνηση ήλπιζαν πως οι πρόωρες εκλογές θα έβρισκαν τη Νέα Δημοκρατία πληγωμένη και σε μεταβατικό στάδιο, οι ελπίδες αυτές μάλλον δεν επιβεβαιώνονται, και άρα ο κίνδυνος μία τέτοια κίνηση να γυρίσει μπούμερανγκ στον ΣΥΡΙΖΑ είναι εμφανής – ειδικά από τη στιγμή που κανείς άλλος σήμερα στην Ελλάδα (ούτε πολιτικός, αλλά ούτε και απλός πολίτης) δεν επιθυμεί νέες εκλογές, πέρα από τους… φωστήρες που κάνουν τέτοιες εισηγήσεις στην κυβέρνηση…



    ΣΧΟΛΙΑ