• Top Stories

    ΝΔ: Η υπόθεση Καμμένου …θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης Νέα Δημοκρατία ΝΔ


    Θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων βλέπουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα αποτελούσε η “χιονοστιβάδα” αποκαλύψεων γύρω από την υπόθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σχετικά με την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Στην Πειραιώς κάθε μέρα που περνά εδραιώνεται όλο και περισσότερο η πεποίθηση ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί αργά ή γρήγορα να οδηγήσει τη χώρα στην πρόωρη προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.

    Αν και το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να κρατήσει την συγκεκριμένη υπόθεση χαμηλά στην ατζέντα της ωστόσο οι αποκαλύψεις που βλέπουν σε καθημερινή βάση το …φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Στην πολύκροτη υπόθεση ήρθε να προστεθεί η πληροφορία που θέλει τον φερόμενο ως μεσάζοντα Βασίλη Παπαδόπουλο να έχει καταδικαστεί τελεσίδικα από το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης στις 17 Φεβρουαρίου 2014 για «λαθρεμπορική τελωνειακή παράβαση» ως υπαίτιων λαθρεμπορίου, για διαφυγόντες δασμούς και φόρους που δεν κατέβαλαν στο ελληνικό δημόσιο.

    Παράλληλα ο τομεάρχης Άμυνας της Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας Αναστάσιος Δημοσχάκης κατέθεσαν νέα ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο, αλλά και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, που αφορά συνολικά τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων σε Αραβικές χώρες. “Ο πρωθυπουργός θα πληρώσει ακριβά τον εναγκαλισμό του με τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένου ” υποστηρίζει “γαλάζιο” κοινοβουλευτικό στέλεχος που έχει γνώση της συγκεκριμένης υπόθεσης ενώ δεν κρύβει την άποψη του ότι η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ικανή να …πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις.

    Προσυνέδριο για το προσφυγικό

    Από εκεί και πέρα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί σήμερα στη Μυτιλήνη όπου θα συμμετέχει στο έκτακτο προσυνέδριο της ΝΔ με θέμα: “Προσφυγικό -Μεταναστευτικό: Όχι άλλα λάθη”.

    Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε κατά τη διήμερη διαμονή του στο Στρασβούργο τόσο στις επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους όσο και στην συζήτηση που είχε με ευρωβουλευτές του ΕΛΚ κλίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με τις μεταναστευτικές ροές και το ενδεχόμενο διακοπής της συμφωνίας Τουρκίας – Ε.Ε. Ο πρόεδρος της ΝΔ αναμένεται να αναζητήσει ευθύνες για την καθυστέρηση που υπάρχει στις αιτήσεις ασύλου και παράλληλα θα επαναφέρει την πρόταση της για κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα επιρρίπτοντας ευθύνες στις ιδεολογικές εμμονές του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ομιλητές της εκδήλωσης αναμένεται να είναι: ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής Άγγελος Συρίγος,ο Δικηγόρος, τ. Διευθυντής Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιναύαρχος Λιμενικού Σώματος ε.α. Ιωάννης Καραγεωργόπουλος και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των “Γιατρών του Κόσμου”, Ιδρυτικό μέλος της Mη Κυβερνητικής Οργάνωσης “ACT4 People” Νικήτας Κανάκης. Συντονιστής του πάνελ θα είναι ο Πάτροκλος Γεωργιάδης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γιακουμάτος αποκλειστικά στο mononews: «Ποια είναι η κ. Μιράντα Ξαφά; Ουδεμία σχέση έχει με τη ΝΔ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αποκλειστικό: Οργή στη ΝΔ για το θέμα της Μ. Ξαφά – «Να σταματήσουν τα fake news» δηλώνουν στο mononews οι βουλευτές της

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θρήνος για τους 15 νεκρούς στη Μάνδρα – Αναγνωρίστηκαν τα πρώτα θύματα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ