• Top Stories

    Η υπεύθυνη αντιπολίτευση της ΝΔ και στο …βάθος εκλογές

    • NewsRoom


    Την ευκαιρία να αποδομήσει την κυβερνητική προπαγάνδα γύρω από το μοίρασμα του κοινωνικού μερίσματος θα έχει η ΝΔ στη Βουλή το επόμενο διήμερο. Το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 1,4 δις ευρώ, κατατέθηκε με την διαδικασία του κατεπείγοντος το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, σήμερα θα συζητηθεί στις αρμόδιες επιτροπές και αύριο θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα στηρίξει επι της αρχής το νομοσχέδιο ωστόσο θα αποδομήσει με στοιχεία την επιδοματική πολιτική της της κυβέρνησης.

    Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρούν ότι το κοινωνικό μέρισμα προήλθε από ένα “ψεύτικο” υπερπλεόνασμα που βασίζεται κατά βάση στην υπερφορόληση της ελληνικής κοινωνίας. Ακόμη, σύμφωνα με το “γαλάζιο” οικονομικό επιτελείο “κοινωνικό μέρισμα” είναι μόνο το πρώτο μέτρο από όσα εξήγγειλε ο κ. Τσίπρας. Ενώ οι ίδιες πηγές σημειώμουν ότι “είναι τα 720 εκατ. ευρώ σε νοικοκυριά μέχρι 18.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και ακίνητη περιουσία μέχρι 180.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει, 212 ευρώ για καθέναν από τα 3,4 εκατομμύρια δικαιούχους”.

    Στην Πειραιώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση μέσω του κοινωνικού μερίσματος δίνει τον τόνο της πολιτικής που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα ….στρώνοντας το χαλί των πρόωρων εκλογών.”Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος” είναι το σχόλιο ανώτατης κομματικής πηγής που κλήθηκε να σχολιάσει τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού.

    Από την άλλη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι η ΝΔ θα κρατήσει μια υπεύθυνη αντιπολιτευτική στάση στηρίζοντας επί της αρχής το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ενώ υπενθυμίζουν την ανεύθυνη στάση που κρατούσε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν καταψήφισε το κοινωνικό μέρισμα της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014.

    Οι ευρωπαϊκές επαφές Μητσοτάκη

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ολοκλήρωσε το βράδυ της Τρίτης την διήμερη περιοδεία του στο Στρασβούργο όπου πραγματοποίησε σημαντικές επαφές με Ευρωαπαίους αξιωματούχους. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ που έχουν γνώση των όσων συζητήθηκαν στις συναντησεις του κ. Μητσοτάκη, το κλίμα στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους δεν αντικατοπτρίζει την άποψη που εξέφρασε ο Επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ περί εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας.

    «Μπορώ να σας πω ότι το πρώτο ερώτημα είναι το πότε θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα. Προφανώς ο πρωθυπουργός κάτι ξέρει για το τι θα μπορούσε να συμβεί αν οι εκλογές γίνουν νωρίτερα. Η συμπεριφορά του πρωθυπουργού υποδηλώνει μεγάλο άγχος, αδικαιολόγητο για κάποιον που πιστεύει ότι οι εκλογές είναι μακριά» υποστήριζε ανώτατη κομματική πηγή της ΝΔ αμέσως μετά την ολκλήρωση των συναντήσεων Μητσοτάκη με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    Τέλος, στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακρίνουν ότι το κλίμα που αντιμετωπίζει κάθε φορά που βρίσκεται στα …σαλόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι κάτι παραπάνω από θετικό ενώ οι Ευρωπαίοι συνομιλητές του εμφανίζονται ιδιαιτέρως θετικοί στις προτάσεις και στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «μειώσεις μισθών 20% και παρακράτηση 2 μισθών»
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός; Τι λένε οι Ευρωπαίοι
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κ. Μητσοτάκης: Οι δανειστές φταίνε επειδή δέχθηκαν την υπεροφολόγηση που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ