• Top Stories

    Κ. Μητσοτάκης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας για τον Καμμένο

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    «Όσο ο πρωθυπουργός καλύπτει τις πράξεις και τις παραλείψεις του Καμμένου, γίνεται συνένοχός του», ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο Action24 και στον Γιώργο Κουβαρά.

    Ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για τον Πάνο Καμμένο και το θέμα της πώλησης στη Σαουδική Αραβία, καλώντας τον πρωθυπουργό να αποστασιοποιηθεί από τις πολιτικές επιλογές του υπουργού Άμυνας.

    «Σε πρώτη φάση ο κ. Καμμένος πρέπει να έλθει στη βουλή και να δώσει απαντήσεις σε αμείλικτα ερωτήματα τα οποία του θέτουμε. Όχι μόνο εμείς αλλά και η ίδια η δημοσιογραφική έρευνα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε: «Δεν γίνεται να στοχοποιούνται δημοσιογράφοι, επειδή κάνουν τη δουλειά τους. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά, δεν λειτουργούν έτσι οι ευνομούμενες Δημοκρατίες».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει την σύζυγο του από τότε που ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. «Επαναλαμβάνω ξεκάθαρα σε όλους: εάν θέλουν να χτυπήσουν κάποιον, να χτυπήσουν εμένα, να αφήσουν τη σύζυγό μου απ’ έξω απ’ αυτή την ιστορία. Η σύζυγός μου δεν έχει κάνει τίποτα παράνομο» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    «Θεωρώ, ότι επανειλημμένα ο κ. Καμμένος έχει εκθέσει τη χώρα, έχει δημιουργήσει πάρα πολλά προβλήματα προφανώς στον εταίρο του και όσο ο εταίρος του τον καλύπτει, όσο ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει, τόσο είναι συνένοχος στις πράξεις και στις παραλείψεις του κ. Καμμένου», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    «Εμείς κάναμε μία παράσταση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητήσαμε η Δικαιοσύνη να ερευνήσει αυτή την υπόθεση. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί είναι ανεπαρκέστατες, και πιστεύω ότι θα υπάρχει μεγάλη συνέχεια σε αυτή την υπόθεση» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

    Αναφορικά με το ζήτημα της 48ωρης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε τον λόγο της αντίδρασής του. «Ο Κουφοντίνας παραμένει ο ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Και αυτός είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο πιστεύω ότι κακώς πάρθηκε η απόφαση να πάρει άδεια από τη φυλακή».

    Όπως υποστήριξε, η απόφαση αυτή οφείλεται στην «ξεκάθαρη δημόσια πίεση από ανθρώπους του αντιεξουσιαστικού χώρου σε οποιονδήποτε τίθεται απέναντι στις απόψεις του χώρου».

    Απαντώντας για την αντίδραση εναντίον του από τον Έκτορα Κουφοντίνα, αλλά και την παρουσία του γιου του κ. Βούτση έξω από τις φυλακές ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη. Στην υποδοχή του κ. Κουφοντίνα υπήρξε ένας άνθρωπος καταδικασμένος για ληστεία, εν προκειμένω ο κ. Βούτσης, υπήρχε ένας εκπρόσωπος «των Πυρήνων της Φωτιάς» και ένας εκπρόσωπος του Ρουβίκωνα. Τι καλύτερη απόδειξη ότι στην ουσία υπάρχουν σήμερα συγκοινωνούντα δοχεία μεταξύ του χώρου των αντιεξουσιαστών και της νέας γενιάς τρομοκρατών, οι οποίοι, λυπάμαι που το λέω, καθοδηγούνται ιδεολογικά από τον κ. Κουφοντίνα μέσα από τη φυλακή».

     

    Είμαι κεντρώος μετριοπαθής

    Ο Πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε την κριτική της κυβέρνησης ότι ασκεί ακροδεξιά πολιτική, φέρνοντας στο προσκήνιο τα ζητήματα της ασφάλειας.

    «Εγώ είμαι ένας κεντρώος μετριοπαθής πολιτικός, η Νέα Δημοκρατία είναι μία κεντροδεξιά παράταξη» είπε, προσθέτοντας πως η ατζέντα νόμος και τάξη είναι μία ατζέντα χωρίς ιδεολογικό πρόσημο. «Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ σπεύδει να χαρακτηρίσει ακροδεξιό οποιονδήποτε του ασκεί σκληρή κριτική».

    Παραδέχθηκε μάλιστα ότι εκτός από την ακροαριστερή τρομοκρατία υπάρχει και ακροδεξιά εγκληματική δράση στην Ελλάδα την οποία η ΝΔ έχει καταδικάσει με σαφήνεια.

    Αναφορικά με τις επενδύσεις σε Ελληνικό και Σκουριές ο κ. Μητστοτάκης ανέφερε:

    «Δύο εμβληματικές επενδύσεις Ελληνικό και Σκουριές, δεν προχωρούν με αποκλειστική υπαιτιότητα της Κυβέρνησης. Άδειες διαδικαστικού χαρακτήρα στις Σκουριές δεν υπογράφονται από τον Υπουργό και στο Ελληνικό βρίσκονται συνέχεια προσχώματα και δικαιολογίες για να μην προχωρήσει αυτή η επένδυση. Η Κυβέρνηση έχει ακέραιη την ευθύνη για την μεγάλη καθυστέρηση σε αυτές τις δύο επενδύσεις. Χάνονται δεκάδες χιλιάδες θέσεις απασχόλησης» είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε: «Μια Κυβέρνηση η οποία ισχυρίζεται ότι θέλει τις επενδύσεις, για τις δύο μεγαλύτερες επενδύσεις στην Ελλάδα, δημιουργεί συνέχεια προβλήματα. Με δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο και τελικά με υπονόμευση της εικόνας που η ίδια θέλει να χτίσει. Ο κ. Τσίπρας ούτε θέλει, ούτε μπορεί να φέρει επενδύσεις στη χώρα. Και αυτή θα σας έλεγα ότι είναι και η μεγαλύτερη διαφορά της πολιτικής της δικής μας από την πολιτική της Κυβέρνησης».

    Φιλοδοξία μου είναι να είμαι ο πρωθυπουργός που θα ξανακάνει την Ελλάδα κανονική χώρα. Θέλω να ελπίζω πως ο κ. Τσίπρας, που είχε την ευκαιρία να το κάνει, θα είναι το τελευταίο κεφάλαιο της μνημονιακής περιόδου. Θέλω να είμαι αυτός που θα μειώσει τους φόρους, την ανεργία, που θα φέρει επενδύσεις, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Θα επιδιώξω ευρύτερες συναινέσεις ακόμα και με αυτοδυναμία. Με δύο όμως εξαιρέσεις. Πρώτον, χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερον, αυτές οι δυνάμεις να μπορούν προωθούν την αλλαγές και όχι να τις εμποδίζουν, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε πως θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος σε ένα νέο σύστημα και όχι το σημερινό, το οποίο όμως θα εξασφαλίζει την κυβερνησημότητα. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως σύντομα θα παρουσιάσει τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση.

    Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως η ανανέωση της ΝΔ θα προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό στις επόμενες εκλογές ενώ απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις του με τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Σαμαρά και Καραμανλή δήλωσε ότι έχει «μια καλή, τακτική επαφή και με τους δύο».



    ΣΧΟΛΙΑ