• Business

    Δεν υποχωρούν οι αγρότες: Τώρα κλείνουν αεροδρόμια και λιμάνια


    Σε αποκλεισμούς αεροδρομίων και λιμανιών προχωρούν οι αγρότες, εντείνοντας παράλληλα τις κινητοποιήσεις τους στα μπλόκα των εθνικών οδών σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να δώσουν δυναμικό «παρών» στις σημερινές διαδηλώσεις κατά του Ασφαλιστικού.

    Η απόφαση της Πανελλήνιας Συνέλευσης Συντονιστικών Επιτροπών των κινητοποιημένων Αγροτών που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κατερίνη ήταν να εμμείνουν οι αγρότες στις αρχικές τους θέσεις, απαιτώντας την άμεση ανάκληση των προσχεδίων του νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, συνάντηση και διάλογο με τον πρωθυπουργό και ξεκάθαρη θέση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Πάντως, σήμερα δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί σε εθνικές οδούς, λιμάνια και αεροδρόμια, λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας, ώστε να διευκολυνθεί η ομαλή μετακίνηση των διαδηλωτών από και προς τα σημεία των συγκεντρώσεων. Έτσι, ανοιχτή θα παραμείνει, μετά από μέρες, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρα η Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και τα άλλα σημεία όπου τις προηγούμενες μέρες σημειώθηκαν αποκλεισμοί δρόμων, ενώ στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα έχουν συνέλευση όπου θα κάνουν απολογισμό των μέχρι στιγμής κινητοποιήσεών τους και θα συντονίσουν τις μελλοντικές τους κινήσεις.

    Από τα μπλόκα των αγροτών δε γλιτώνουν όμως τα τελωνεία στα σύνορα με τη Βουλγαρία και  την Τουρκία, Επ’ αόριστον έχει κλείσει ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων, αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ την Τετάρτη έκλεισε συμβολικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου-Ιβαΐλοβγκραντ. Επίσης, τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) εισηγήθηκε στη σύσκεψη ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης, ενώ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων.

    Εξάλλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο – την Τρίτη – του τελωνείου των Καστανέων, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.



    ΣΧΟΛΙΑ