• Business

    Αυτές είναι οι 5 ευρωπαϊκές πόλεις με τα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό

    • NewsRoom
    london


    Λονδίνο, Κωνσταντινούπολη, Βαρκελώνη, Αμστερνταμ και Παρίσι είναι οι πέντε ευρωπαϊκές πόλεις με τα περισσότερα έσοδα από τον τουρισμό, αποκαλύπτει πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού (WTTC).

    Το Λονδίνο έρχεται πρώτο στην Ευρώπη, με τον τουρισμό να είναι η «ατμομηχανή» της οικονομίας του και βασική πηγή θέσεων εργασίας.

    Όπως προκύπτει από την έκθεση Europe City Travel & Tourism Impact, η οποία βασίζεται σε στατιστικά δεδομένα του 2016, οι τουρίστες που επισκέφθηκαν το Λονδίνο κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους δαπάνησαν στη βρετανική πρωτεύουσα 18,9 δισ. ευρώ, δηλαδή τα περισσότερα χρήματα στην Ευρώπη.

    Στο ποσό αυτό, δε, έρχονται να προστεθούν άλλα 2,94 δισ. ευρώ που άφησαν στο Λονδίνο Βρετανοί επισκέπτες από την υπόλοιπη χώρα.

    Συνολικά, ο κλάδος ταξιδίων και τουρισμού συντηρεί 228.000 θέσεις εργασίας και η συμβολή του Λονδίνου στο ΑΕΠ της χώρας ανέρχεται στο 19%.

    Στην πρώτη πεντάδα πόλεων που βρίσκονται στη σχετική κατάταξη περιλαμβάνονται ακόμη η Κωνσταντινούπολη, στη δεύτερη θέση (17,5 δισ. ευρώ), η Βαρκελώνη (13,6 δισ. ευρώ), το Άμστερνταμ (11,8 δισ. ευρώ) και το Παρίσι (10,4 δισ. ευρώ).

    Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι Αττάλεια και Κωνσταντινούπολη εκτιμάται ότι την ερχόμενη δεκαετία θα παρουσιάσουν ανάπτυξη 8,6% και 9,8% αντίστοιχα, τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πόλη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: trivago: Ανοιγμα στις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω HomeAway

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέκρωσαν οι ενοικιάσεις από τα Airbnb

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκάλυψη: Οι τράπεζες θα πωλούν «πακέτα» πολυτελών ακινήτων για επενδύσεις τύπου Airbnb



    ΣΧΟΛΙΑ