• Top Stories

    Κώστας Καραμανλής:Να προσέχουν πότε πρέπει να μιλάνε και πότε πρέπει να σιωπούν όσοι επικαλούνται τον Καραμανλή

    • NewsRoom
    O υπουργός Υποδομών και μεταφορών Κώστας Καραμανλής δίπλα από το γραφείο του

    Κώστας Αχ. Καραμανλής, υπουργός Υποδομών και Μεταφορών


    Έμμεση απάντηση στην Κατερίνα Παπακώστα αλλά και σε όσους εντός και εκτός νέας Δημοκρατίας επικαλούνται τον Καραμανλή  και  τον καραμανλισμό έδωσε ο τομεάρχης της νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1.
    «Τον τελευταίο καιρό γίνονται αβασάνιστες επικλήσεις τόσο στον Κωνσταντίνο Καραμανλή τον  ιδρυτή της νέας Δημοκρατίας, όσο και στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Θεμελιώδης αρχή της πολιτικής του Καραμανλή ήταν ότι έλεγε λίγα και  έκανε πολλά και καλά. Αν λοιπόν κάποιοι θέλουν να επικαλούνται τον Καραμανλή και τον καραμανλισμό και όλη αυτή τη σχολή σκέψης να ξέρουν ότι πρέπει να προσέχουν πότε πρέπει να μιλάνε και πότε πρέπει να σιωπούν» .
    Μάλιστα ο Κώστας Καραμαλής  σχολίασε και τα  σημερινά δημοσιεύματα που φέρουν ενοχλημένο τον πρώην πρωθυπουργό από την χθεσινή εμφάνιση της Νέας  Δημοκρατίας στη Βουλή.
    «Δεν θέλω να σχολιάσω τα δημοσιεύματα εάν ήταν ή όχι δυσαρεστημένος ο Κώστας Καραμανλής. Το γεγονός ότι ήταν στη Βουλή χθες, το γεγονός  ότι έχει μια πολύ συχνή και τακτική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Νέας  Δημοκρατίας μομίζω ότι είναι αρκετό.  Αυτό που ίδιος πρεσβεύει είναι ένας ρόλος θεσμικός, ένας ρόλος απόλυτης στήριξης της Νέας Δημοκρατίας και των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας».
    Για το δημοσίευμα της  εφημερίδας παραπολιτικά “Ότι Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν τον Κώστα Καραμανλή ως εφεδρεία” τονισε ότι:
    «Στην Ελλάδα υπάρχει μια παρεξήγηση όλοι θεωρούν ότι άνθρωποι που διαδραμάτισαν ρόλο στο παρελθόν αποτελούν εφεδρεία ή αποτελούν απειλές. Εγω θα ήθελα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο να βλέπω πρώην πρωθυπουργού  ,όχι μόνο τον Κώστα Καραμανλή, να διαδραματίζουν ένα ρόλο εφεδρείας διότι η εμπειρία τους ,οι  εικόνες και οι  παραστάσεις  τους είναι χρήσιμες για τον τόπο.  Δεν  νομίζω ότι θα πρέπει να μπαίνουμε σε άλλες αναλύσεις, πονηρές σκέψεις και συνωμοσιολογίες.»
    Όσον αφορά την υπόθεση Αυγενάκη και τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή ο κ. Καραμαλής τόνισε  ότι η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πετάει την μπάλα στην εξέδρα προσπαθώντας να αλλάξει την ατζέντα, αυτό για λίγες μέρες μπορεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη όμως τα μεγάλα προβλήματα της χώρας παραμένουν ανέφερε χαρακτηριστικά και  πρόσθεσε ότι «υπάρχει θέμα με το απόρρητο των τηλεφωνικών επικοινωνιών διότι συχνά πυκνά βλέπουμε συνομιλίες πολιτικών  και δημοσιογράφων με πολιτικά πρόσωπα που ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία να βγαίνουν  στην επικαιρότητα. Νομίζω ότι ο κ Αυγενάκης χρησιμοποιεί τη σιωπή, η σιωπή είναι χρυσός πολλές φορές σε αυτές τις υποθέσεις.
    Είπε  το προφανές ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη, θα πρέπει να βγουν όλα τα στοιχεία στο φως και από κει και πέρα σε μια συντεταγμένη πολιτεία υπάρχουν και τα δικαστήρια στα οποία όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».



    ΣΧΟΛΙΑ