• Business

    Ήπια ανοδικά έκλεισε η Wall Street – Έσπασε το σερί στην Ευρώπη

    • NewsRoom
    Wall Street


    Με άνοδο έκλεισε την συνεδρίαση της Πέμπτης η Wall Street, στον απόηχο της τοποθέτησης του Τζερόμ Πάουελ ως νέου επικεφαλής της Fed.

    Ωστόσο, η αντίδραση της Wall Street ήταν μάλλον αδιάφορη, καθώς η απόφαση είχε ουσιαστικά προεξοφληθεί από τους αναλυτές.

    Ο Dow Jones έκλεισε στις 23.516,26 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,35%. Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,02% ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,02%

    Μετά τη συνεδρίαση, αυτό που κίνησε το ενδιαφέρον ήταν η Apple, η οποία ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της για το 4ο εξάμηνο (με βάση τον δικό της τρόπο μέτρησης) μετά το τέλος της συνεδρίασης. Η μετοχή της έκλεισε με άνοδο 0,73%, εκτοξεύθηκε όμως στην μετασυνεδριακή διαδικασία το +3,5%. Ο Τιμ Κουκ ανέφερε πως οι παραγγελίες για το PhoneX είναι αρκετά ισχυρές, πως τα iPads σημείωσαν νέα αύξηση πωλήσεων, τα Mac είχαν την καλύτερη χρονιά τους,  και πως τα κέρδη ανα μετοχή ήταν 2,07 δολάρια, 20 cents πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

    Στην Ευρώπη, οι αγορές επέστρεψαν σε αρνητικό έδαφος μετά από πέντε ημέρες ανόδου για τα περισσότερα από τα μεγάλα χρηματιστήρια. Σε διαφορετικό δρόμο κινήθηκε το Λονδίνο, μετά την απόφαση τηςΤράπεζας της Αγγλίας (ΒοΕ) να αυξήσει τα επιτόκιά της για πρώτη φορά σε δέκα χρόνια.

    Στην Ευρωζώνη, η μεταποιητική δραστηριότητα τον Οκτώβριο άγγιξε υψηλα 80 μηνών. Το ευρώ ενισχύθηκε έναντι του δολαρίου ενώ η στερλίνα υποχώρησε.

    Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχώρησε κατά 0,46% στις 394,94 μονάδες. Ο βρετανικός FTSE 100 έκλεισε με κέρδη 0,90%, ο γαλλικός CAC 40 έχασε 0,07% και ο γερμανικός DAX κατέγραψε απώλειες 0,18%. Ο ισπανικός δείκτης IBEX 35 σημείωσε πτώση 0,47%, ενώ ο Ιταλικός FTSE ΜΙΒ σημείωσε ανοδο 0,24%.



    ΣΧΟΛΙΑ