• Business

    Αυτός είναι ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ για την Ελλάδα

    • NewsRoom


    Είναι ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς οικονομολόγους στον κόσμο και την 1η Νοεμβρίου θα είναι ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής του ΔΝΤ υπεύθυνος για τις Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Μάλτα, Αλβανία και Σαν Μαρίνο, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος μέσω twitter.

    Ο λόγος για τον Ιταλό στην καταγωγή Αλεσάντρο Λέιπολντ (Alessandro Leipold), ο οποίος αντικαθιστά τον σημερινό διευθυντή Κάρλο Κοταρέλι.

    Στο ίδιο τμήμα, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής και αντικατάστασης του Λέιπολντ θα παραμείνει ο Μιχάλης Ψαλιδόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ.

    Στις συνεδριάσεις του ΔΝΤ Λέιπολντ και Ψαλιδόπουλος εκπροσωπούν το 4,3% των δικαιωμάτων ψήφου στο ΔΝΤ, ήτοι έχουν την όγδοη μεγαλύτερη ψήφο ανάμεσα σε 24 ομάδες κρατών.

    Ο Αλεσάντρο Λέιπολντ εργαζόταν για 26 χρόνια στο ΔΝΤ, από το οποίο αποχώρησε το 2008 συνταξιοδοτούμενος μάλιστα από τη θέση του Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος, θέση που κατέχει σήμερα ο Πόουλ Τόμσεν. Μέχρι πρόσφατα ο 70ετής Λέιπολντ ήταν επικεφαλής οικονομολόγος στο Συμβούλιο της Λισαβόνας και έχει υπάρξει αρκετά παρεμβατικός για την ελληνική κρίση χρέους.

    Όπως ανέφερε ο ίδιος, αστειευόμενος, στο twitter για την επιστροφή του, τελικά υπάρχει ζωή μετά το ΔΝΤ… για εννέα χρόνια!

    Ο Λέιπολντ ήταν από τους πρώτους που στις αρχές του 2010 είχαν επισημάνει πως το γεγονός πως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Γερμανίας κατείχαν τότε περίπου 28 δισ. ευρώ ελληνικά ομόλογα καθιστούσε άμεσα γερμανικό πρόβλημα το ζήτημα της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης χρέους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επανέρχονται τα σενάρια για τη δημιουργία «bad bank» στην Κύπρο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χωρίς επικουρική σύνταξη οι συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας. Κατέθεσαν ασφαλιστικά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πιθανή και νέα παράταση για τα αδήλωτα εισοδήματα



    ΣΧΟΛΙΑ