• Top Stories

    Το γεύμα Αυγενάκη με Σαμαρικούς και η προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης τους

    • NewsRoom

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης


    Μια προσπάθεια επαναδραστηριοποίησης μελών της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ ξεκίνησε ο γραμματέας της Π.Ε. της “γαλάζιας” παράταξης Λευτέρης Αυγενάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ ο γραμματέας της ΝΔ γευμάτισε με είκοσι περίπου μέλη της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ σε ταβέρνα στο Χαλάνδρικα.

    Οι περισσότεροι προέρχονται από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και έχουν υπηρετήσει στο παρελθόν σε υψηλόβαθμες κομματικές θέσεις. Πρόκειται για τους Κώστα Ζωντανό, Κώστα Κόλλια, Αλέκο Κόκκαλης, Φίλιππο Ταυρή, Θανάση Κοτταρά, Δημήτρη Μαραβέλια, Γιώργο Κατσαούνο (περιβάλλον Δ. Αβραμόπουλου) και Γιώργο Καραγιάννη κλπ.Στο τραπέζι έδωσε το παρών και ο διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Κώστας Ζούλας.

    Στη συνάντηση αυτή τα μέλη της πολιτικής επιτροπής είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τα παράπονά του στο γραμματέα της Π.Ε. της ΝΔ καθώς μεταξύ των άλλων του επισήμαναν ότι η Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ δεν συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα ώστε να υπάρχει εσωκομματικός διάλογος ενώ σημείωσαν ότι όταν συνεδριάζει τα περισσότερα άτομα που βρίσκονται στην αίθουσα δεν είναι μέλη της πολιτικής επιτροπής.Ακόμη, σημειώθηκε ότι ο αποκλεισμός ομιλητών στα προσυνέδρια που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα δεν βοηθά στον εσωκομματικό διάλογο.

    Ο γραμματέας της ΝΔ έδειξε την καταννοήσή του στους προβληματισμούς των “γαλάζιων” στελεχών και τους υπογραμμίσε ότι στο συνέδριο Αρχών και Θέσεων που θα πραγματοποιηθεί στος αρχές Δεκεμβρίου θα μπορούν όλα τα μέλη της Π.Ε. να λάβουν το λόγο και να θέσουν τους προβληματισμούς τους.

    Το θέμα με Αυγενάκη

    Ζητημα έχει προκύψει με τον γραμματέα της ΝΔ όπου φέρεται να εμπλέκεται σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα σε εγκληματικό κύκλωμα του κοινού ποινικού δικαίου. Ο κ. Αυγενάκης από την πρώτη στιγμή χαρακτήρισε ψευδές το δημοσίευμα ενώ την Δευτέρα το πρωί απάντησε με εξώδικο “Πριν από λίγο έγινε επίδοση εξωδίκου προς τους Διευθυντές Σύνταξης της εφημερίδας «Documento» και τον εκδότη της, στην οποία εξυπακούεται ότι διαψεύδω κατηγορηματικά οποιαδήποτε συμμετοχή μου και γνώση στα όσα μου αποδίδονται στο συκοφαντικό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας. Πρόκειται περί μιας ακόμη σκευωρίας του γνωστού παρακράτους Τσίπρα- Καμμένου- Βαξεβάνη. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στη Δικαιοσύνη” υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ο γραμματέας της ΝΔ.

    Στην Πειραιώς προσπαθούν να υποβαθμίσουν το θέμα καθώς σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη “οι εξηγήσεις που έδωσε ο γραμματέας της ΝΔ κληθείς να ενημερώσει για το συγκεκριμένο δημοσίευμα κρίθηκαν επαρκής από τον πρόεδρο της ΝΔ”.

    3ο προσυνέδριο

    Επόμενος σταθμός των προσυνεδριων της ΝΔ είναι τα Ιωαννίνα όπου αύριο θα πραγματοποιηθεί το τρίτο προσυνέδριο. Αντικείμενο συζήτησης του 3ου συνεδρίου αποτελούν τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικήςτα οποία θα αποτελέσουν βασικό άξονας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ.

    “Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς να εφαρμόσει ένα συνεκτικό πρόγραμμα πολιτικών που θα μειώσει τη φτώχεια, θα αυξήσει την κοινωνική κινητικότητα και θα διασφαλίσει τις αναγκαίες υπηρεσίες στην Υγεία και την κοινωνική πρόνοια, όπως συμβαίνει σε σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά Κράτη. Η άσκηση κοινωνικής πολιτικής λειτουργεί, δυστυχώς, σήμερα ως πρόσχημα για την οικοδόμηση ενός νέου πελατειακού Κράτους” τόνιζουν πηγές της Πειραιώς στην προσπάθεια να αποδέίξει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κοινωνική ευαισθησία δεν αποτελεί μονοπωλιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι ομιλητές τα 3ου προσυνεδρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι ο Πάνος Τσακλόγου, πρώην πρόεδρος του συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, ο πρώην διοικητής του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος και οι τομεάρχες Υγείας Βασίλης Οικονόμου και Κοινωνικής Ασφάλισης Μάριος Σαλμάς, καθώς και στελέχη που ασχολούνται με τις κοινωνικές πολιτικές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κανένα ελαφρυντικό στον Τσοχατζόπουλο – Κάθειρξη 19 ετών!
    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλεξανδράτου vs Φουρθιώτη για τα 200.000 ευρώ
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απόφαση για Α.Τσοχατζόπουλο: Τελεσίδικα ένοχος για μίζες εκατομμυρίων στα εξοπλιστικά



    ΣΧΟΛΙΑ