• Business

    Φίλιππος Βενετόπουλος στο Mononews: Για να πετύχεις κάτι μαγικό στη ζωή πρέπει να φέρνεις τον εαυτό σου στα όρια του

    Φίλιππος Βενετόπουλος, General Manager Marine του κολοσσού Interpid Group


    Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την αναχώρηση του για την Αυστραλία, ο κ. Φίλιππος Βενετόπουλος μιλάει στο Mononews.gr, αποκαλύπτοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην κίνηση του αυτή, τα όνειρα του και τις φιλοδοξίες του. Ο κ. Βενετόπουλος όντας πλέον διευθυντής κρουαζιέρας σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παγκοσμίως την  Interpid, τονίζει το πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Αυστραλοί με τον τομέα της κρουαζιέρας, δεν παραλείπει να αναφερθεί στην οικογενειακή του επιχείρηση Variety Cruises και υπογραμμίζει πως ποτέ του δεν του αρέσει να επαναπαύεται.

    Επιπλέον ο κ. Βενετόπουλος δεν παραλείπει να πει τη γνώμη του σχετικά με το πως η ελληνική κρουαζιέρα μπορεί να λειτουργήσει θετικά για την ελληνική οικονομία.

    Συνέντευξη: Ορέστης Ζερβονικολάκης

    Μιλήστε μας για την απόφαση σας να μετακομίσετε στην Αυστραλία.

    -Καλησπέρα Ορέστη και σ’ ευχαριστώ πολύ! Όλα μου ήρθαν κάπως απότομα καθώς δεν είχα φανταστεί τον εαυτό μου να μεταναστεύει από την Ελλάδα. Τον Οκτώβριο του 2016 γνώρισα τον ιδιοκτήτη της Intrepid Group και αφότου μοιράστηκα μαζί του τα όνειρά και τις φιλοδοξίες μου για την κρουαζιέρα μου έκανε μία πρόταση συνεργασίας. Όπως καταλαβαίνεις η απόφασή μου ήταν «no brainer» καθώς η εταιρεία είναι τεράστιου βεληνεκούς στον τουρισμό και από τον Φεβρουάριο εργάζομαι ως διευθυντής κρουαζιέρας.

    -Ποιοι λόγοι σας οδήγησαν σε αυτή σας την κίνηση;

    -Υπήρχαν πολλοί λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Όνειρα, φιλοδοξίες, ευκαιρία ανάπτυξης αλλά πάνω απ’ όλα πρόκληση. Θεωρώ ότι για να πετύχεις κάτι μαγικό στη ζωή πρέπει να νιώθεις άβολα, να φέρνεις τον εαυτό σου στα όρια του και πάνω απ’ όλα να μην επαναπαύεσαι.

    Ο κ. Φίλιππος Βενετόπουλος, Brand and Sales Manager Adventure Cruising του αυστραλιανού κολοσσού Interpid

    -Πείτε μας δύο λόγια για την οικογενειακή σας επιχείρηση Variety Cruises. Συνεχίζετε να έχετε ενεργό ρόλο στην εταιρεία;

    Η Variety Cruises είναι πρωτοπόρος στην κρουαζιέρα με πλοία χωρητικότητας μέχρι 50 επιβατών. Έχει στον στόλο της 11 μικρά πλοία τα οποία ταξιδεύουν από την Καραϊβική μέχρι και την Ασία. Η εταιρεία έχει βραβευτεί παγκοσμίως ως best small ship cruise company σε πολλούς διαγωνισμούς με αποκορύφωμα αυτόν της USA Today για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην φάση αυτή δεν έχω κάποιο ενεργό ρόλο στην εταιρεία πέραν της συνεργασίας των δύο εταιριών.

    -Από τον Φεβρουάριο του 2017 βρίσκεστε στην Αυστραλία και εργάζεστε στην Intrepid ως Brand and Sales Manager Adventure Cruising. Ποια τα καθήκοντα σας;

    -Η κρουαζιέρα είναι ένα καινούργιο τμήμα για την Intrepid -το οποίο προσπαθούμε να στήσουμε από την αρχή – οπότε και τα καθήκοντά μου είναι προς όλες τις κατευθύνσεις. Από την επίβλεψη της ετήσιας μπροσούρας μας, την επιλογή νέων προορισμών, το άνοιγμα καινούργιων αγορών, μέχρι και τις συζητήσεις με ναυπηγεία.

    -Ποιες οι διαφορές της Αυστραλίας με την Ελλάδα στον τομέα της κρουαζιέρας;

    -Ο μέσος Αυστραλός είναι πολύ εξοικειωμένος στο να κάνει διακοπές σε κρουαζιερόπλοιο. Οι Αυστραλοί είναι από τις κύριες αγορές στην κρουαζιέρα και κατατάσσονται στην πρώτη πεντάδα παγκοσμίως. Ένας στους τέσσερις Αυστραλούς έχει κάνει ή θέλει να κάνει κάποια κρουαζιέρα μέσα στο επόμενο έτος. Από την άλλη, εμάς τους Έλληνες δεν μας ελκύει πολύ το προϊόν της κρουαζιέρας καθώς έχουμε τα πανέμορφα ελληνικά νησιά στο πιάτο μας.

    Ο κ. Φίλιππος Βενετόπουλος, Brand and Sales Manager Adventure Cruising του αυστραλιανού κολοσσού Interpid

    -Μία πρόβλεψη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και κατά πόσο μπορεί να τη βοηθήσει να ανακάμψει ο τουρισμός και η κρουαζιέρα.

    -Αν και απέχω από τα τεκταινόμενα της ελληνικής οικονομίας, θεωρώ ότι ο τουρισμός θα έπρεπε να είναι ένας από τους βασικούς κινητήριους μοχλούς στην ανάκαμψη της οικονομίας. Τόσο το κράτος όσο και οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να κάνουμε την Ελλάδα σημείο επιβίβασης/αποβίβασης κρουαζιέρων. Αυτό θα αποφέρει πολλά περισσότερα κέρδη για την ελληνική οικονομία σε όλο της το φάσμα (ξενοδοχεία, αεροδρόμια, λιμάνια, νέους εργαζόμενους κ.ο.κ).

    Ποιος είναι ο κ.Φίλιππος Βενετόπουλος;

    Γεννημένος το 1985, αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο της Ελλάδας (Deree College) με διάκριση (Distinction) στον τομέα των χρηματοοικονομικών και λογιστικής. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, στον τομέα των ξενοδοχειακών στο NYU των ΗΠΑ.

    Την επαγγελματική του σταδιοδρομία την ξεκίνησε στην Variety Cruises το 2006 και το 2008 εργάστηκε στην Τράπεζα Πειραιώς, στο Λονδίνο, ως μέλος του credit desk. Τελειώνοντας την στρατιωτική του θητεία το 2012, επιστρέφει στην Variety Cruises ως υπεύθυνος πωλήσεων για τις Η.Π.Α, την μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας. Το 2015, αναλαμβάνει την θέση του VP of Sales & Marketing. 

    Από τον Φεβρουάριο του 2017 βρίσκεται στην Αυστραλία και εργάζεται στην Intrepid ως Brand and Sales Manager Adventure Cruising.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ισμήνη Παναγιωτίδη: Έβδομο tanker για την Pavimar μέσα στο 2017

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο εφοπλιστής Κρίτων Λεντούδης ανοίγει πόλεμο με την Λιβύη: Τι μηνύματα στέλνει στους Έλληνες πλοιοκτήτες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: H Seanergy Maritime προετοιμάζει το έδαφος για την επέκταση του στόλου της



    ΣΧΟΛΙΑ