• City Stories

    Διήμερο σύγχρονου ισπανόφωνου κινηματογράφου με ελεύθερη είσοδο

    • NewsRoom
    Η Μαρία και οι άλλοι - ταινία


    Ο κύκλος “Πρώτες Απόπειρες” φιλοδοξεί να κάνει γνωστό το έργο εκείνων των κινηματογραφιστών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να δώσει φωνή στους νεώτερους και να αναδείξει την ποικιλία του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου ως προς την μορφή και την θεματολογία.

    Ο συνοδευτικός τίτλος “Ιστορίες και τραγούδια” ξεκινάει από τη σημασία της μουσικής και των τραγουδιών στην πλοκή και στο θέμα της ταινίας. Ο κύκλος περιλαμβάνει τέσσερεις πρόσφατες ισπανικές παραγωγές όπου η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στην προσέγγιση της μυθοπλασίας. Με υποτίτλους στα ελληνικά και με ελεύθερη είσοδο.

    Με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Θερβάντες, του Ιδρύματος SGAE (Εταιρεία Συγγραφέων και Εκδοτών της Ισπανίας), της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης και του FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας).

    Το διήμερο 25 και 26 Οκτωβρίου, στο Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (2ος όροφος), Μασσαλίας 22, Κολωνάκι. Πληροφορίες

    ΤΕΤΑΡΤΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

     

    Η ανοιχτή πόρτα – 18:00

    Η ανοιχτή πόρτα (Ισπανία, 2016. 84’). Δραματική κωμωδία της μαρίνα Σερεσέφσκι με τους Κάρμεν Μάτσι, Τερέλε Πάβεθ, Ασιέρ Ετσεαντία Λουθία Μπάλας, Σόνια Αλμάρτσα, Εμίλιο Παλάθιος, Μαρ Σάουρα, Κρίστιαν Σάντσεθ. Γοΐμα Βαλντές, Μόνικα Κοβάλσκα, Ούγκο Ντγιάε.

    Μουσική: Μαριάνο Μαρίν.

    Η Ρόζα είναι μία πόρνη, όπως ήταν η μαμά της, η Αντονία –η οποία τώρα πιστεύει πως είναι η διάσημη τραγουδίστρια Σάρα Μοντιέλ- και της κάνει τη ζωή κόλαση. Η Ρόζα δεν έχει μάθει πώς να είναι ευτυχισμένη, αλλά ίσως η εμφάνιση ενός νέου μέλους στην ήδη παράλογη οικογένειά της, τής δώσει επιτέλους εκείνη την ευκαιρία. Στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά.

    Ακατάλληλο για κάτω των 16 ετών.

    Συζήτηση με την σκηνοθέτρια Μαρίνα Αερεσέφσκι. Συντονίζει ο διευθυντής του FeCHA (Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου της Αθήνας), Στέφανος Κόλλιας.


    Στάχτες – 20:00

    Στάχτες (Ισπανία, 2016. 85’), δραματική του Λιάτσερ Γκαρθία με τους Γκιλιέμ Μότος, Λάουρα Λόπεθ, Μάρτα Άραν.

    Μουσική: Ραμόν Ροντρίγκεθ Κιντάνα (The New Raemon)

    Λίγο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Ζακόμπ ξεχνά τελείως το γεγονός. Η σχέση με την αδελφή του Ρουθ και την φίλη του Άλμπα αλλάζει και οδηγεί τις ζωές τους στα άκρα και σε σύγκρουση με τις κοινωνικές συμβατικότητες.

    Στα καταλανικά με υποτίτλους στα ελληνικά. Ακατάλληλη για κάτω των 12 ετών.

    ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


    Θάνατος στην Λα Αλκάρρια – 18:00

    Θάνατος στην Λα Αλκάρρια (Ισπανία, 2015. 83’), μιούζικαλ, western του Φερνάντο Πομάρες με τους Ενρίκε και Ρομπέρτο Ρουίθ Κουμπέρο.

    Μουσική: Αδελφοί Κουμπέρο

    Ένα μινιμαλιστικό μιούζικαλ στην περιοχή της Λα Αλκάρρια. Δυο αδέλφια μουσικοί ταξιδεύουν μέσα από τις ρίζες τους και στη διάρκεια του ταξιδιού ερμηνεύουν τα τραγούδια τους, μουσική και στοίχους που θυμίζουν έναν κόσμο που υπήρξε αλλά χάθηκε. Η ταινία είναι ένα ποίημα που υμνεί την τέχνη των αδελφών Κουμπέρο και του κόσμου που εκπροσωπούν τα τραγούδια τους. Μια ταινία αισθήσεων, σιωπών, και καλής λαϊκής μουσικής, έντονης και προσωπικής.

    Στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά. Κατάλληλη για όλους.

    Η Μαρία και οι άλλοι – 19:30

    Η Μαρία και οι άλλοι (Ισπανία, 2016. 92’), δραματική κωμωδία της Νέλυ Ρεγκέρα με τους Μπάρμπαρα Λένι, Χοσέ Άνχελ Εχίδο, Πάμπλο Ντέρκι, Βίτο Σάνθ, Χουλιάν Βιγιαγκράν, Μαρία Βάθκεθ, Ροθίο Λεόν, μαρίνα Σκέλ, Αλεξάντρα Πινιέιρο, Μιγκέλ ντε Λίρα, Άισα Βιγιαγκράν.

    Μουσική: Νίκο Κασάλ

    Από τότε που πέθανε η μάνα της, η Μαρία προσέχει τον πατέρα και τα αδέλφια της. Είναι υπεύθυνη και ελέγχει τα πάντα, υπήρξε πάντα ο πυλώνας της οικογένειας και νοιώθει περήφανη γι’ αυτό. Έτσι, όταν ο πατέρας της ανακοινώνει ότι παντρεύεται την συμπαθή νοσοκόμα του, Κατσίτα, η Μαρία βλέπει τον κόσμο της να διαλύεται. Είναι η ώρα να τολμήσει να ζήσει τη δική της ζωή.

    Στα ισπανικά με υποτίτλους στα ελληνικά. Ακατάλληλη για κάτω των 7 ετών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 4+1 προβολές ταινιών με ελεύθερη είσοδο αυτή τη βδομάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Τι είναι η «Φθινοπωρινή Κατοικία 2017» και γιατί να την επισκεφθείτε;

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιορτάζουμε τα «160 χρόνια Γκάζι» με μία σειρά επετειακών εκδηλώσεων!

     



    ΣΧΟΛΙΑ