• Business

    Απόφαση-βόμβα από τον Τζορτζ Σόρος: Πού μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του

    • NewsRoom
    Τζόρτζ Σόρος


    Το ποσό των 18 δισ. δολαρίων, ήτοι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του, μετέφερε στο  δίκτυο του Open Society Foundations ο μεγαλοεπενδυτής και μεγαλοεπιχειρηματίας Τζορτζ Σόρος.

    Αυτό σημαίνει ότι τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος είναι πλέον ο δεύτερος σε μέγεθος φιλανθρωπικός οργανισμός χορήγησης ενισχύσεων στις ΗΠΑ.

    Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του το Reuters, επικαλούμενο δημοσιεύματα της Wall Street Journal και των New York Times, τα ιδρύματα του Τζορτζ Σόρος (το πρώην Open Society Institute) έλεγχαν ήδη δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά ο 87χρονος μεγαλοεπενδυτής έχει αυξήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια τις μεταφορές χρημάτων από το hedge fund Soros Fund Management LLC προς το Open Society.

    To Open Society, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο για την «ανοικοδόμηση ζωντανών και ανεκτικών δημοκρατιών, οι κυβερνήσεις των οποίων λογοδοτούν στους πολίτες» και από την ίδρυσή του, το 1979, έχει δώσει σχεδόν 14 δισ. δολάρια. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός έχει εντείνει την προσοχή του στις ΗΠΑ, επενδύοντας σε προγράμματα για την προστασία των ομοφυλόφιλων και τον περιορισμό της αστυνομικής βίας.

    Σήμερα, το μοναδικό ίδρυμα που ξεπερνά σε μέγεθος το Open Society του Τζορτζ Σόρος, μεταξύ των αμερικανικών ιδρυμάτων που χορηγούν ενισχύσεις, είναι το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation.

    Σύμφωνα με το Forbes, η περιουσία του Σόρος υπολογίζεται στα 23 δισ. δολάρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ξέφρενη πορεία για το Real Estate: Γιατί αγοράζονται τα καλά ακίνητα;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Eldorado η Αθήνα για τα ακίνητα: Κινέζος έχει αγοράσει 100 διαμερίσματα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ο μεγάλος κερδισμένος της συνάντησης Τσίπρα – Τραμπ είναι ο Ντένης Πλέσσας!



    ΣΧΟΛΙΑ