• Business

    «Ακέφαλη» η Samsung – Γιατί παραιτήθηκε αιφνιδίως ο CEO της εταιρείας-κολοσσού

    • NewsRoom


    Το ένα χτύπημα μετά το άλλο δέχεται η Samsung Electronics, τη στιγμή μάλιστα που η εταιρεία ανακοίνωσε προβλέψεις για λειτουργικά κέρδη ρεκόρ στο γ΄ τρίμηνο του έτους.

    Ο λόγος είναι η αιφνίδια παραίτηση του CEO και αντιπροέδρου της εταιρείας Kwon Oh-hyun, που εντείνει την ανησυχία για το μέλλον του τεχνολογικού κολοσσού, ο οποίος δεν έχει προφτάσει καλά-καλά να «χωνέψει» το μέγα σκάνδαλο με τη σύλληψη του προέδρου του ομίλου Jay Y. Lee για δωροδοκία.

    Σε ανακοίνωσή του, ο Kwon Oh-hyun, ο άνθρωπος που είναι γνωστός στην αγορά και ως «Mr Chip», δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι έχει έρθει η ώρα η εταιρεία να κάνει ένα νέο ξεκίνημα, με νέο πνεύμα και νεώτερη ηγεσία, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί καλύτερα στις προκλήσεις από τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα του IT.

    «Έχουμε ευτυχώς κέρδη ρεκόρ αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό είναι απόρροια αποφάσεων και επενδύσεων του παρελθόντος. Δεν είμαστε σε θέση ούτε κατά προσέγγιση να βρούμε νέες μηχανές ανάπτυξης ερμηνεύοντας τις μελλοντικές τάσεις τώρα», πρόσθεσε.

    Η τιμή της μετοχής της Samsung, που ανέρχεται σε περίπου 310 δολάρια, υποχώρησε κατά 1,5% σήμερα, ενώ είχε ενισχυθεί σε ιστορικά υψηλό επίπεδο στη διάρκεια της ημέρας.

    Η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο σε μικροκυκλώματα μνήμης, smartphones και τηλεοράσεις, αναμένεται να σπάσει φέτος το ρεκόρ ετήσιων κερδών της, χάρη εν μέρει στην εκτίναξη της ζήτησης για μικροκυκλώματα μνήμης. Οι ημιαγωγοί ήταν η κύρια πηγή κερδών στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, με το ποσό – ρεκόρ των 8 τρισ. γουόν (7,2 δισ. δολαρίων).



    ΣΧΟΛΙΑ