• First Top Stories

    Επιχειρηματίες: Γιατί ήταν αδιάφορες οι δηλώσεις Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη;

    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Χορτάτοι από λόγια, αλλά “άδειοι” από ουσία, έμειναν οι επιχειρηματίες της χώρας, αλλά και οι επίδοξοι επενδυτές, με όσα άκουσαν από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στη διάρκεια της ομιλίας του στην εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, την περασμένη Παρασκευή.

    Υπό άλλες συνθήκες μπορεί τα λόγια ενός πρωθυπουργού υπέρ της ανάπτυξης, υπέρ της επιχειρηματικότητας, υπέρ των επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικών πρωτοβουλιών, να αντιμετωπίζονταν με ικανοποίηση από επιχειρηματίες και επενδυτές. Όμως όχι σήμερα, και όχι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μία κυβέρνηση που έχει αποδείξει τα τελευταία δύο χρόνια ότι είναι εχθρική προς τις επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα.

    Αλλά ακόμα κι έτσι να μην ήταν τα πράγματα, υπήρξε ένα στοιχείο της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που έπεισε τους πάντες ότι δεν πρόκειται για κάτι παραπάνω από ένα σόου προς εσωτερική κατανάλωση: το στοιχείο αυτό είναι η αισιοδοξία του πρωθυπουργού για την ανάπτυξη, την αύξηση των εξαγωγών, την ενίσχυση των επενδύσεων, και φυσικά τη μείωση της ανεργίας. Μία αισιοδοξία που πολλοί χαρακτηρίζουν ανεξήγητη και αδικαιολόγητη, αφού δε στηρίζεται τόσο σε στοιχεία, όσο στα… ευχολόγια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ουρανοκατέβατες επενδύσεις και ανάπτυξη ως δια μαγείας.

    Αυτό ήταν λοιπόν που αποκόμισαν οι επιχειρηματίες από τον Αλέξη Τσίπρα. Σουρεαλιστικές ωραιοποιήσεις μίας ζοφερής πραγματικότητας, παχιά και ανέξοδα λόγια για ένα καλύτερο μέλλον, και στο βάθος μία σύγχυση για το τι θέλει τελικά να κάνει αυτή η κυβέρνηση: να φέρει επενδύσεις στη χώρα ή να τις διώξει; Να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ή να την καταπνίξει; Να δώσει χώρο στην ιδιωτική πρωτοβουλία ή να επιμείνει στην κυριαρχία του δημόσιου τομέα;

    Γιατί αυτή η αντίφαση παραμένει βαθιά εντός του ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να κάνει την απότομη στροφή σε ένα φιλοεπενδυτικό προφίλ, το οποίο όχι μόνο δε συμμερίζονται όλοι στην Κουμουνδούρου, αλλά φαίνεται πως κάνει και τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αισθάνεται άβολα μέσα σε ένα “κοστούμι” που προφανώς δεν του πάει. Και άντε να πειστούν μετά οι επενδυτές ότι μπορούν να εμπιστευτούν σε αυτήν τη χώρα τα χρήματά τους…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: TAZ: Η Καταλονία θα κάνει την ίδια κωλοτούμπα με τον Τσίπρα το 2015

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Μ. Σπυράκη αντί του Β. Κικίλια στη θέση του εκπροσώπου της ΝΔ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δημήτρης Καμμένος: Όχι στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου (video)



    ΣΧΟΛΙΑ