• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Γραβάτες και τρακτέρ μαζί στις κινητοποιήσεις

    • NewsRoom


    Οι αγρότες με το βλέμμα στραμμένο στην κυβέρνηση συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους. Μάλιστα  απειλούν ακόμη και για αποκλεισμό της πρόσβασης του αεροδρομίου. Όλα τα μπλόκα των αγροτών θα συγκεντρωθούν στην πλατεία ΧΑΝΘ, πολύ κοντά στο συνεδριακό κέντρο Βελλίδης, όπου είναι προγραμματισμένο να γίνουν στις 7 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica υπό την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου. Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών δεν θα συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο,αλλά μεμονωμένα. Όπως αποφασίστηκε θα προχωρήσουν σε πεντάωρο αποκλεισμό της κοιλάδας από τις 4μμ έως τις 9 μμ.

    agrotesagrotes

    Μέχρι στιγμής και παρά τις όποιες μετριοπαθείς φωνές οι αγρότες αρνούνται να προσέλθουν σε διάλογο με τον πρωθυπουργό εάν πρώτα δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και οι αλλαγές στην φορολογία τους.

    gravates-dikigoroi

    Στο πλευρό των αγροτών και το κίνημα της γραβάτας,οι οποίοι  δηλώνουν ότι μαζί με όλους τους αγρότες, τους άλλους επαγγελματίες και το σύνολο της κοινωνίας, οι επιστήμονες «θα παλέψουν για την ανατροπή της λογικής που αποδυναμώνει τον παραγωγικό ιστό της χώρας, δημιουργεί ανεργία, υπανάπτυξη, μετανάστευση και εντείνει τα φαινόμενα της φοροδιαφυγής και άλλων γκρίζων ζωνών στην οικονομία».

    gravataΤέλος, οι επιστημονικοί φορείς  θα συμμετέχουν δυναμικά στη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016, ενώ καλούν τα μέλη τους και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στις κινητοποιήσεις της 4ης Φεβρουαρίου 2016.



    ΣΧΟΛΙΑ