• Πολιτική

    Κατάληψη στο υπ. Περιβάλλοντος από εργαζόμενους στα μεταλλεία-Με χημικά απάντησαν τα ΜΑΤ (upd)

    • NewsRoom

    4576245


    Ενταση επικράτησε ξανά λίγο πριν τις 10 ξανά, έξω από το υπ. Περιβάλλοντος, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από το πρωί από μεταλλωρύχους στα ορυχεία της Χαλκιδικής που πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

    Λίγο πριν τις 10 άνδρες των ΜΑΤ που ήταν παραταγμένοι μπροστά στην είσοδο του υπουργείου έκαναν χρήση χημικών κατά όσων διαδηλωτών βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο όταν αυτοί επιχείρησαν να μπουν στο κτήριο.

    Η τελευταία εξέλιξη είναι πάντως ότι ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης θα συναντηθεί με εξαμελή αντιπροσωπεία των μεταλλωρύχων.

    Συγκεκριμένα ήταν λίγο μετά τις 8:30 το πρωί όταν μία ομάδα μεταλλωρύχων αιφνιδίασε τους αστυνομικούς και περίπου 10 άτομα κατάφεραν να μπουν στο κτίριο.

    Κατάληψη εργαζομένων στα μεταλλεία στο υπ. Περιβάλλοντος: Δεν φεύγουμε χωρίς τις άδειες

    Εκείνη τη στιγμή επικράτησε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές και τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν να αποκλείσουν την είσοδο και πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο.

    Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία ζητούν συνάντηση με τους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Σωκράτη Φάμελο και ξεκαθαρίζουν πως δεν θα φύγουν από το υπουργείο αν δεν δοθούν οι άδειες προκειμένου να μην χάσουν τη δουλειά τους.

    Οι εργαζόμενοι φωνάζουν συνθήματα και κατά του συμβούλου στρατηγικής του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Καρανίκα. «Καρανίκα αλήτη του Τσίπρα δεκανίκι» φωνάζουν οι μεταλλωρύχοι αντιδρώντας στην ανάρτησή του που προκάλεσε σάλο όταν έγραψε «στα τσακίδια» για τη επένδυση της Eldorado.

    «Δεν γινόταν να μην κατέβουμε στην Αθήνα» δήλωσαν εργαζόμενοι για την απόφασή τους να έρθουν στην Αθήνα με λεωφορεία από τη Χαλκιδική.

    «Δεν θα φύγουμε αν δεν πάρουμε τις άδειες» προσθέτουν και λένε ότι θέλουν να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

    Σημειώνεται πως αναμένονται και άλλα πούλμαν με εργαζομένους από την Χαλκιδική.

    Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης στην έκδοση αδειών για τα μεταλλεία στη Χαλκιδική που οδήγησαν την καναδική εταιρεία Eldorado να ανακοινώσει την πρόθεσή της να αναστείλει την επένδυσή της στην Ελλάδα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:



    ΣΧΟΛΙΑ