• Top Stories

    Newsweek κατά Τραμπ: Ετοιμάζεται για πόλεμο με τη Βόρεια Κορέα;

    • NewsRoom
    Ντόναλντ Τραμπ


    Η κόντρα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν αυξάνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τους Αμερικανούς να μην δείχνουν καμία εμπιστοσύνη προς τον πρόεδρό τους.

    Ειδικότερα, δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο Pew Research και δημοσιεύεται στο αμερικανικό περιοδικό Nesweek κάνει σαφές ότι η πλειονότητα των Αμερικανών δεν εμπιστεύεται τα πυρηνικά στα χέρια του Τραμπ, με το 58% να εκφράζει φόβους για τον τρόπο με τον οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος μπορεί να τα χρησιμοποιήσει.

    Ενδεικτική του κλίματος στις ΗΠΑ είναι η λεζάντα στο εξώφυλλο του περιοδικού. «Μπορούν οι στρατηγοί του Τραμπ να σώσουν τις ΗΠΑ -και τον κόσμο- από τον Τραμπ;», αναφέρει χαρακτηριστικά στο εξώφυλλο που δείχνει τον Αμερικανό πρόεδρο με ένα στρατιωτικό κράνος στραβοφορεμένο στο κεφάλι του.

    Αναφερόμενο στο ζήτημα της κρίσης στη Β. Κορέα, το περιοδικό επισημαίνει ότι τις τελευταίες ώρες διατυπώνονται αμφίσημες δηλώσεις από την πλευρά της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος κλείνει τον δίαυλο επικοινωνίας με το καθεστώς της Πιονγιάνγκ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζέιμς Μάτις, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ακόμη διπλωματικές λύσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:Politico: Γιατί ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν φοβάται τον Τραμπ (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξοργισμένη η Τερέζα Μέι για την εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  ΟΗΕ για Βόρεια Κορέα: Καταδικάζει την εκτόξευση του πυραύλου



    ΣΧΟΛΙΑ