• ΑΓΟΡΕΣ

    H Wall Street αψήφησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν – Στο «κόκκινο» βάφτηκε η Ευρώπη

    • NewsRoom


    Το… κρύο τους αίμα επιστράτευσαν οι επενδυτές της Wall Street, οι οποίοι δεν έδειξαν να ασχολούνται ιδιαίτερα με τις νέες προκλήσεις του Κιμ Γιονγκ Ουν και την εκτόξευση πυραύλου πάνω από την Ιαπωνία, που αναζωπύρωσε τις παγκόσμιες ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή του βόρειου Ειρηνικού.

    Οι επενδυτές, παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα, βρήκαν στήριγμα στα ισχυρά θετικά στοιχεία για την αγορά κατοικίας και την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Παράλληλα, οι διαρροές για την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου iPhone οδήγησαν την μετοχή της Apple, η οποία έχει αποτελέσει πολλές φορές ρυθμιστή για τη πορεία της Wall Street, σε ενδοσυνεδριακά υψηλά.

    Κάπως έτσι, o Dow Jones έκλεισε στις 21.865,37 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,26%. Ο έκλεισε με άνοδο 0,08% και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,30%.

    Αντίθετα με την Αμερική, τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ακολούθησαν στην πτώση τις αγορές της Ασίας, με τον  European Stoxx 600 υποχωρεί κατά σχεδόν 1,04%. Παράλληλα, είχαν να αντιμετωπίσουν την άνοδο του Ευρώ, το οποίο βρέθηκε να κινείται κοντά στο 1,2 δολάρια.

    Στη Γερμανία ο DAX έχασε 1,46% (παρασυρμένος και από τις εξελίξεις στις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες), ο γαλλικός CAC 40 υποχώρησε κατά 0,94%, ο βρετανικός FTSE 100 κατά 0,87%, ο ισπανικός IBEX κατά 0,91% και ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1.46%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βουτιά 1,88% στο Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Άνοδος 820% σε μία δεκαετία: Σε επίπεδο – ρεκόρ σκαρφαλώνει η μετοχή της Apple



    ΣΧΟΛΙΑ