• Top Stories

    Τσίπρας για πυρκαγιές: Περιορισμένη η καταστροφή στην Ανατολική Αττική (video)

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε μάλιστα πως ο πρώτος απολογισμός δείχνει ότι καταστράφηκαν 15.000 στρέμματα συγκρίνοντας μάλιστα την καταστροφή με εκείνη του 2009, όπου, όπως ανέφερε, είχε καταστραφεί 150.000 στρέμματα.

    Αποφύγαμε τα χειρότερα, είπε ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως δεν υπάρχουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. «Το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο», είπε ο πρωθυπουργός, που πρόσθεσε πως το σημαντικό είναι πως έγιναν όλα χωρίς να υπάρξει τραυματισμός. Ειδικά όσον αφορά στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων, είπε: «Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό, μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια, η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά».

    Μάλιστα, κάποια στιγμή, ο πρωθυπουργός πήρε τον ασύρματο ενός πυροσβεστικού οχήματος και απευθυνόμενος σε όλους τους πυροσβέστες τους εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε».

    Εδώ και τέσσερις ημέρες είστε ασταμάτητα εδώ αλλά καταφέρατε να περιορίσετε την καταστροφή, σας ευχαριστούμε θερμά, είπε ακόμα ο κύριος Τσίπρας, ενώ ζήτησε εγρήγορση «γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».

    Ο Αλέξης Τσίπρας άκουσε από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρο Φιλίππου, που ήταν στα μέτωπα της φωτιάς αδιαλείπτως όλο αυτό το διάστημα, πως το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου η κατάσταση ήταν απελπιστική, όμως με ολονύκτια υπερπροσπάθεια οι πυροσβέστες κατόρθωσαν να ανακόψουν την πορεία της και να την περιορίσουν. Ανέφερε ακόμη ότι φοβήθηκε για επέκταση της φωτιάς στην Πάρνηθα, ακόμη και για ανθρώπινες απώλειες. Όμως, «όλο το παιχνίδι κρίθηκε χθες το βράδυ», όταν οι πυροσβέστες ρίχτηκαν στις εστίες ανάφλεξης ακόμη και με 300 μέτρα σωλήνα.

    Την ίδια ώρα οι κάτοικοι μιλούν για μεγάλες ευθύνες όσων είχαν αναλάβει τον συντονισμό των δυνάμεων, αναφέροντας μάλιστα ότι η κατάσταση δεν εκτιμήθηκε σωστά στην αρχή της πυρκαγιάς και έτσι το μέτωπο ξέφυγε από τον Κάλαμο, πέρασε στο Βαρνάβα για να καταλήξει στο Καπανδρίτι απειλώντας να περάσει μετά το Πολυδένδρι ως την περιοχή της Μαλακάσας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, είναι τουλάχιστον 20 τα σπίτια που είτε καταστράφηκαν ολοσχερώς, είτε υπέστησαν πολύ σημαντικές ζημιές.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Και όμως συνέβη: Ο Σκουρλέτης καταγγέλλει στημένα ρεπορτάζ για τις φωτιές στην Αττική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανηγυρίζει με δελτίο Τύπου η Δούρου για τη συγκέντρωση τροφίμων και νερού για τους πυροσβέστες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Υπάλληλος του υπ. Εργασίας ο επίδοξος εμπρηστής της Πάρνηθας



    ΣΧΟΛΙΑ