Ο επικεφαλής της υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών του Ισραήλ, Ρόνεν Μπαρ, ανακοίνωσε ότι παραιτείται και θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή στις 15 Ιουνίου.

Ο Μπαρ είχε συγκρουστεί το τελευταίο διάστημα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ξεκίνησε τη διαδικασία απόλυσής του. Από την πλευρά του, ο Μπαρ προσέφυγε στα δικαστήρια αμφισβητώντας το δικαίωμα του Νετανιάχου να τον αποπέμψει.

1

«Έπειτα από 35 χρόνια υπηρεσίας, ώστε να υπάρξει μια συντεταγμένη διαδικασία διορισμού μόνιμου διαδόχου και μια επαγγελματική μεταβίβαση της εξουσίας, θα βάλω τέλος στα καθήκοντά μου, στις 15 Ιουνίου» ανέφερε ο Μπαρ στο περιθώριο μιας τελετής εντός της υπηρεσίας Σιν Μπετ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης

Ισπανία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η χώρα λόγω του blackout

Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου λόγω των ισχυρών ανέμων στα πελάγη – Ποια δρομολόγια εκτελούνται

Τραμπ κατά αμερικανικών ΜΜΕ έπειτα από δυσμενείς δημοσκοπήσεις: Θα πρέπει να ερευνηθούν για εκλογική απάτη