ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πωλητής περισσότερο στην Άλφα και λιγότερο στην Πειραιώς, μεγάλη αντίδραση στον ΑΔΜΗΕ ενόψει αποτελεσμάτων και τριήμερο πάρτι στην MIG «σφράγισαν» την σημερινή συνεδρίαση.
Απώλειες 0,22% για τον γενικό δείκτη του Χ.Α. στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και κλείσιμο στις 1.701 μονάδες και συναλλαγές στα 100,37 εκατ. ευρώ, χωρίς έντονες πωλήσεις.
Με εξαίρεση ίσως, όπως σχολιάζουν οι χρηματιστές το -1,73% στην Άλφα και περισσότερα από 7,5 εκατ. κομμάτια όγκο συναλλαγών.
Μικρές απώλειες για την ΕΤΕ και την Eurobank, στα 9,49 και 2,48 ευρώ αντίστοιχα και -1,20% στην Πειραιώς, με κλείσιμο στα 4,92 ευρώ.
Στα 43,16 η μετοχή της Metlen με οριακά θετική μεταβολή.
«Το 2023, πιάσαμε τον στόχο για EBITDA 1 δισ. ευρώ και τώρα κοιτάμε για το επόμενο βήμα.
Είμαστε εδώ να σας πούμε κυρίως το πώς θα φτάσουμε εκεί.
Ξεκινάμε την “Big Three Transformation” (λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις 3 Ιουνίου στη Γενική Συνέλευση), με στόχο EBITDA 2 δισ. ευρώ σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα», είπε από το Λονδίνο νωρίτερα ο Ευάγγελος Μυτιληναίος.
Στα 19,06 ευρώ με θετικό πρόσημο η μετοχή του ΟΠΑΠ.
Πάνω από 528 χιλιάδες κομμάτια άλλαξαν χέρια.
Με +2,04% το Jumbo εν αναμονή των αποτελεσμάτων.
Με +2,47% η μετοχή του ΑΔΜΗΕ με τον Διαχειριστή να ανακοινώνει την Τρίτη τα αποτελέσματα της απελθούσης χρήσης. Ημέρα ανακοίνωσης αποτελεσμάτων και για την Άβαξ η αυριανή με την μετοχή να κλείνει +1,93%, στα 2,11 ευρώ.
Η Optima Bank περιμένει μέρισμα από την Άβαξ 0,08 ευρώ.
Χωρίς το δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου η Ευρώπη και κλείσιμο στο +5%.
Κέρδη +9,67% για την MIG και Τρίτη μέρα ανόδου με συναλλαγές μόλις 20 χιλιάδων τεμαχίων.
Boυτιά 4,4% για Ελλάκτωρ με την αγορά να περιμένει την διοίκηση να ανοίξει τα χαρτιά της για τις μελλοντικές της κινήσεις ως προς το αν θα πουλήσει άλλα assets.
Τεχνικά
Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται πλέον η αγορά, με την τάση να εξελίσσεται α) την επόμενη εβδομάδα που ανακοινώνουν οι τράπεζες τα αποτελέσματα του ά 3μήνου, και β) τον Μάιο συνολικά, όπου η παράδοση θέλει επιβεβαίωση κρίσιμων στηρίξεων μετά τα χαμηλά της 7ης Απριλίου σε διάστημα 30 – 60 ημερών.
Αυτό σημαίνει σύμφωνα με τους Έλληνες διαχειριστές ότι το Χ.Α. μπορεί και να έχει δει τα χαμηλά για φέτος, τις 1455 μονάδες, αλλά όσο συνεχίζεται η απρόβλεπτη πολιτική Τραμπ στην οικονομία και χωρίς να έχει αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στην Ουκρανία οι επενδυτές θα είναι επιφυλακτικοί. Και προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο διόρθωσης, πιο ήπια.
Σε κάθε περίπτωση η ανοδική διάσπαση των 1710 μονάδων μπορεί να επαναφέρει τον δείκτη, σύμφωνα με τους ίδιους, όχι απλώς στα προηγούμενα υψηλά, τις 1752, αλλά και πιο ψηλά.
Κι αυτός είναι ο προβληματισμός, ότι σε ένα θολό και απρόβλεπτο διεθνές περιβάλλον, δεν λαμβάνεται εύκολα η απόφαση για την ανάληψη περαιτέρω ρίσκου.
Εκτός αν αλλάξουν τα δεδομένα.
Στο εξωτερικό, οι μεγάλες τράπεζες έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα ά 3μήνου κι αυτό τουλάχιστον, καθόρισε την ανοδική κίνηση στην Ευρώπη.
Στο Χ.Α. οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται για την επόμενη εβδομάδα.
Διαβάστε επίσης
Euroxx Securities για TΙΤΑΝ: Θετικές προοπτικές αλλά η μετοχή χρειάζεται «ανάσες»
Χρυσός: Φρένο στο ράλι – Περιορίζονται οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
J.P. Morgan: «Σκιά» στις αγορές από δασμούς, Fed και εμπορικές διαπραγματεύσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γαλλία: Ξεκίνησε η δίκη για τη ληστεία σε βάρος της Κιμ Καρντάσιαν
- Βρετανία: Ένοχη κρίθηκε 14χρονη που μαχαίρωσε δύο καθηγήτριες και μια συμμαθήτρια της σε σχολείο
- THEON: Στα 90,8 εκ. ευρώ τα έσοδα στο πρώτο τρίμηνο – Αύξηση 202,3% στις νέες παραγγελίες
- Παπασταύρου: Έκτακτη σύσκεψη στο Υπ. Ενέργειας με αφορμή το blackout στην Ιβηρική χερσόνησο
