ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου παρευρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.
Στο συλλυπητήριο μήνυμά του για την απώλεια του Ποντίφικα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: “Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πενθούν τον πνευματικό τους ηγέτη και σύσσωμος ο χριστιανικός κόσμος συμμερίζεται τη θλίψη τους. Μαζί τους και κάθε άνθρωπος που πιστεύει στις αξίες της ειρήνης, της φιλίας και της αλληλεγγύης – αρχές στις οποίες αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή και το έργο του ο Πάπας Φραγκίσκος”.
Την ίδια στιγμή, σε κλίμα συγκίνησης παρουσία 200.000 πιστών και δεκάδων ξένων ηγετών ο Καρδινάλιος Τζιοβάννι Μπατίστα Ρε που προίσταται της κηδείας του Πάπα Φραγκίσκου αναφέρθηκε στην πορεία που επέλεξε όσο διάστημα ήταν στην κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, αλλά και το αποτύπωμα που αφήνει.
Την τελετή παρακολουθούν διακόσιες χιλιάδες πιστοί και πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, ενώ στην Ρώμη βρίσκονται εκατόν εβδομήντα ξένες αντιπροσωπείες.
Στους ηγέτες που θέλησαν να πουν το στερνό αντίο στον Αργεντινό ποντίφικα, συμπεριλαμβάνονται ο Γερμανός πρόεδρος Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο απερχόμενος Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιο Λούλα Ντα Σίλβα. Παρών και ο Αργεντινός πρόεδρος Χαβιέρ Μιλέι, παρά την έντονη κριτική που είχε ασκήσει σε πολλές θέσεις και δηλώσεις του Αγίου Πατέρα των Ρωμαιοκαθολικών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Optima Bank για AKTOR: Με όπλο τα έργα και τις εξαγορές, στοχεύει κορυφή και μερίσματα
- Κυρανάκης: Τι είναι το σουηδικό πρότυπο που εξετάζουν στο υπουργείο Μεταφορών για τους οδηγούς ταξί
- Τζένη Μπαλατσινού: The lady is back in business
- Σταύρος Παπασταύρου στο mononews: Ετσι θα επιδοτήσουμε τις επιχειρήσεις – Πάω στο Χιούστον για το deal με την Chevron
