ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια απρόσμενα οξυμένη αντιπαράθεση σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη στους διαδρόμους του Λευκού Οίκου μεταξύ του Έλον Μασκ και του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, με φόντο τη διοίκηση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Axios.
Η σύγκρουση, η οποία εκτυλίχθηκε σε σημείο όπου βρίσκονταν τόσο ο πρόεδρος Τραμπ όσο και άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, πήρε διαστάσεις που ξεπέρασαν τα όρια μιας απλής πολιτικής διαφωνίας.
«Θύμιζε σκηνικό από ρινγκ», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, σχολιάζοντας ότι οι δύο άνδρες «συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονται σε αγώνα κατς στους διαδρόμους της Δυτικής Πτέρυγας». Αν και δεν ήρθαν σε σωματική αντιπαράθεση, η ένταση ήταν τέτοια που η φασαρία ακούστηκε σε όλο τον χώρο, με δεύτερο μάρτυρα να επιβεβαιώνει πως «φώναζαν δυνατά – πολύ δυνατά».
Η λογομαχία δεν περιορίστηκε σε μία μόνο στιγμή, καθώς οι δύο συνέχισαν την αντιπαράθεση και σε άλλο σημείο του κτιρίου, μέχρι που κάποιος αναγκάστηκε να επέμβει για να τους ηρεμήσει.
Η ρίζα της διαφωνίας εντοπίζεται στον πρόσφατο διορισμό του Γκάρι Σάπλεϊ στη θέση του υπηρεσιακού διοικητή της IRS, πρόσωπο που προτάθηκε από τον Μασκ. Ο Μπέσεντ, αντίθετα, είχε εισηγηθεί τον Μάικλ Φολκέντερ για τη θέση, πυροδοτώντας την ένταση.
Σύμφωνα με το Axios, η κατάσταση κλιμακώθηκε όταν ο Μπέσεντ επέκρινε τον Μασκ για την απόδοση της DOGE (Digital Optimization Government Efficiency), λέγοντας ότι οι εξαγγελίες του για περικοπές δαπανών δεν συνοδεύτηκαν από ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο Μασκ, από την πλευρά του, αντέδρασε έντονα, χαρακτηρίζοντας τον υπουργό «πράκτορα του Σόρος» και κατηγορώντας τον ότι διηύθυνε «ένα αποτυχημένο hedge fund».
Η συγκεκριμένη σύγκρουση έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά δημόσιων αντεγκλήσεων στις οποίες έχει εμπλακεί ο Μασκ με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως ο Μάρκο Ρούμπιο και ο Πέτερ Ναβάρο.
Διαβάστε επίσης
Τραμπ: «Επιζήμιες» οι δηλώσεις Ζελένσκι για την Κριμαία – Αν την θέλει γιατί δεν πάει να την πάρει;
Νετανιάχου: Πιθανό να ζητηθούν ενισχύσεις από την Ελλάδα και από άλλες χώρες για τις πυρκαγιές
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιατί ο ιδρυτής της Chobani επενδύει 1,2 δισ. δολάρια στη δημιουργία υπερσύγχρονης βιομηχανίας γάλακτος στη Νέα Υόρκη
- Γεύσεις στα υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων – Το παράδειγμα άλλων χωρών, η παρέμβαση Γεωργιάδη
- Γιατί έκανε ράλι η Εθνική, ο εκτυφλωτικός Μυτιληναίος, ο Βακάκης και το παλτό, γιατί πήγε στα Εμιράτα η Alpha Bank, τι έκανε ο Πιέρ στον Λευκό Οίκο και η περιπέτεια της Σεμίραμις Παληού
- Μητσοτάκης για μεσαία τάξη, τρίτη τετραετία, Ερντογάν και Ζωή Κωνσταντοπουλου
