Ισχυρή ανάπτυξη, θεαματική αύξηση κερδών και στρατηγική στροφή προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό χαρακτηρίζουν την πορεία της Alter Ego Media για τη χρήση του 2024, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 14,8%, φθάνοντας τα 124,4 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη υπερτριπλασιάστηκαν στα 10,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο +180% σε ετήσια βάση. Παράλληλα, το EBITDA αυξήθηκε κατά 37,4%, στα 46,7 εκατ. ευρώ, και το λειτουργικό αποτέλεσμα (EBIT) εκτινάχθηκε κατά 108,9%, στα 17,1 εκατ. ευρώ, χάρη και σε βελτίωση του περιθωρίου κέρδους κατά 620 μονάδες βάσης.

1

Σημαντική είναι και η παραγωγή λειτουργικών ταμειακών ροών, ύψους 50 εκατ. ευρώ, η οποία οδήγησε σε θετική καθαρή ταμειακή θέση 5,4 εκατ. ευρώ στο τέλος της χρήσης – στοιχείο που αποτυπώνει την αυξημένη οικονομική ευρωστία του Ομίλου.

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η απόφαση του Ομίλου να ξεκινήσει τριετές πρόγραμμα διανομής μερισμάτων, συνολικού ύψους έως 30 εκατ. ευρώ, με προτεινόμενο μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή, που αντιστοιχεί σε απόδοση 2,4%, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής στις 22 Απριλίου 2025.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιάννης Βρέντζος, επισήμανε πως «το 2024 σηματοδοτεί την ωρίμανση του Ομίλου σε όλα τα επίπεδα – οικονομικά, οργανωτικά και στρατηγικά», ενώ απαντώντας σε ερώτηση του mononews δήλωσε πως η είσοδος της Alter Ego Media στο Χρηματιστήριο λειτούργησε ως επιταχυντής θεσμικής ευθύνης στον ευρύτερο κλάδο των media, με άλλες επιχειρήσεις ενδεχομένως να ετοιμάζονται να ακολουθήσουν. «Η Alter Ego Media άνοιξε τον δρόμο», τόνισε χαρακτηριστικά δηλώνοντας στο mononews ότι η όμιλος απαύξησε τη εξωστρέφειά του, ισχυροποιήθηκε στην αγορά, απέκτησε ερείσματα για επέκταση σε άλλους κλάδους όπως ο Κινηματογράφος, οι παραγωγές, και φυσικά το eGaming ενώ αναζητά και άλλες πηγές εσόδων πέραν της διαφήμισης που θα παραμείνει βασική δεξαμενή τροφοδότησης αλλά σε αυτήν θα προστεθούν και οι συνδρομές και τα δικαιώματα από πωλήσεις περιεχομένου.

Και πράγματι, οι ισχυρές επιδόσεις συμπίπτουν χρονικά και με την είσοδο της Alter Ego Ventures στην Couch Heroes, μια startup στον χώρο του eGaming, δείχνοντας την πρόθεση του Ομίλου να διευρύνει τη δραστηριότητά του σε αγορές με διεθνή προοπτική και νεανικό κοινό. Η επένδυση αυτή θεωρείται στρατηγική για τη δημιουργία συνεργειών ανάμεσα στα media, την τεχνολογία και το διαδραστικό περιεχόμενο.

Εξαγορές, Τεχνολογία και Υποδομές και Content

Το επενδυτικό πρόγραμμα της Alter Ego Media, συνολικού ύψους 50,8 εκατ. ευρώ από τα καθαρά έσοδα της εισαγωγής στο Χρηματιστήριο, κατανέμεται σε τρεις βασικούς άξονες: εξαγορές, τεχνολογία και υποδομές, και περιεχόμενο.

Πρώτον, στον τομέα των εξαγορών (30,8 εκατ. ευρώ), προβλέπεται η απόκτηση πλειοψηφικών μεριδίων σε τρίτες εταιρείες, με στόχο την είσοδο σε νέες δραστηριότητες και την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου media και brands του Ομίλου. Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην τεχνολογία και τη δημιουργία περιεχομένου, ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες οπτικοακουστικής παραγωγής και ο τεχνολογικός μετασχηματισμός του Ομίλου. Κεντρικό ρόλο θα έχει η Alter Ego Ventures, το νέο εταιρικό επενδυτικό σχήμα (corporate VC), το οποίο θα επενδύσει σε καινοτόμες εταιρείες με ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης και συνέργειες με τις δραστηριότητες του Ομίλου, με έμφαση στην τεχνολογία και τις δημιουργικές βιομηχανίες. Οι επενδύσεις αυτές ενδέχεται να περιλαμβάνουν και μειοψηφικά πακέτα συμμετοχής.

Δεύτερον, στον τομέα της τεχνολογίας και των υποδομών (10 εκατ. ευρώ), θα υλοποιηθούν επενδύσεις σε λογισμικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, κυρίως στους τομείς της συλλογής, διαχείρισης και επεξεργασίας δεδομένων, όπως για παράδειγμα data lakes, data warehouses, πλατφόρμες διαχείρισης δεδομένων και εργαλεία ανάλυσης κοινού. Προβλέπεται επίσης η ψηφιοποίηση αρχειακού περιεχομένου και η ανάπτυξη εργαλείων για την αποτελεσματική αξιοποίησή του, καθώς και η ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων μέσω επενδύσεων σε υποδομές και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Τέλος, στον τομέα του περιεχομένου (10 εκατ. ευρώ), το επενδυτικό πρόγραμμα επικεντρώνεται στην παραγωγή και διανομή υψηλής ποιότητας περιεχομένου, όπως κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Επιπλέον, προβλέπεται η απόκτηση και διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένων μουσικών και οπτικοακουστικών βιβλιοθηκών.

Ένας Media Tech όμιλος

Η στρατηγική και επενδυτική κατεύθυνση της Alter Ego Media βασίζεται στη μετάβαση από έναν παραδοσιακό όμιλο media σε έναν σύγχρονο Media Tech Όμιλο, με εξειδίκευση στην ανάπτυξη, διανομή και διαχείριση περιεχομένου μέσω προηγμένων τεχνολογικών λύσεων. Η στρατηγική αυτή στοχεύει σε τέσσερις βασικούς άξονες:

Πρώτον, η διατήρηση της ισχυρής θέσης του Ομίλου στον τομέα των media, επιβεβαιώνοντας τη σημασία της αναγνωρισιμότητας και της επιρροής σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.
Δεύτερον, η επέκταση σε νέες δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της ψηφιακής εποχής και ενισχύουν τη διαφοροποίηση του επιχειρηματικού μοντέλου.
Τρίτον, η περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργικής αποδοτικότητας, με στόχο τη βελτιστοποίηση των διαδικασιών και τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας.
Τέταρτον, η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους, μέσα από σταθερή ανάπτυξη, οικονομικά αποτελέσματα και απόδοση κεφαλαίων.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται με απόλυτη προσήλωση στις βασικές αρχές του Ομίλου: αξιοπιστία, ποιότητα, καινοτομία, επιχειρηματική αριστεία και βιωσιμότητα.

Εκδόσεις, Broadcasting, Streaming

Η συνολική εικόνα του κλάδου των media διαμορφώνεται σε τρεις βασικούς άξονες: εκδόσεις, τηλεοπτική μετάδοση και ψηφιακές πλατφόρμες.

Στον τομέα των εκδόσεων, παρατηρείται σημαντική μείωση των έντυπων κυκλοφοριών τα τελευταία πέντε χρόνια, ενώ ο χώρος της διαφήμισης χαρακτηρίζεται από έντονο κατακερματισμό. Η ψηφιακή διαφήμιση αποτελεί πλέον την κύρια πηγή εσόδων, καθώς η διείσδυση των συνδρομητικών μοντέλων παραμένει χαμηλή. Ο κλάδος των εκδόσεων βρίσκεται σε φάση έντονου μετασχηματισμού, με τη στροφή προς τις ψηφιακές εκδόσεις να κυριαρχεί.

Στον τομέα της τηλεοπτικής μετάδοσης, το παραδοσιακό linear TV εμφανίζει έντονο κατακερματισμό σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές αγορές, αποτελούμενο από έξι ιδιωτικά και πέντε πανελλαδικά ελεύθερα κανάλια. Στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης (Cable & Pay TV), οι συνδρομές αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων.

Οι εκδοτικές δραστηριότητες της Alter Ego Media συνέβαλαν κατά 30,9% στα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το οικονομικό έτος 2024. Το portfolio του Ομίλου περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο ιστορικά και εμβληματικά ελληνικά media brands, καλύπτοντας τόσο τον έντυπο όσο και τον ψηφιακό Τύπο – από εφημερίδες και περιοδικά έως διαδικτυακές πλατφόρμες και θεματικά portals.

Στον τομέα των ειδησεογραφικών μέσων, ξεχωρίζουν:

ΤΟ ΒΗΜΑ, κορυφαία εφημερίδα που κυκλοφορεί από το 1922, με διαχρονική φήμη για την ποιότητα του περιεχομένου της και το ψηφιακό της περιβάλλον tovima.gr.
TOVIMA.COM, που λειτουργεί και ως publishing partner της Wall Street Journal.
ΤΑ ΝΕΑ, η ιστορική καθημερινή εφημερίδα με ισχυρή παρουσία μέσω της πλατφόρμας tanea.gr.
OT.GR, το ψηφιακό περιβάλλον του ιστορικού οικονομικού εντύπου Οικονομικός Ταχυδρόμος.
Στον τομέα του ψηφιακού περιεχομένου, το in.gr αποτελεί το πρώτο ελληνικό web portal που παρέχει περιεχόμενο σε πολλαπλές θεματικές ενότητες: ενημέρωση (inNewspaper), ψυχαγωγία (inMagazine), μαγειρική, επιστήμη, καθώς και ζωντανές αθλητικές μεταδόσεις (inSports). Περιλαμβάνονται επίσης υπηρεσίες όπως inTickets, inGames και inView.

Στις μη ειδησεογραφικές δραστηριότητες, η Alter Ego Media δίνει έμφαση σε υψηλής ποιότητας θεματικό περιεχόμενο μέσα από το brand MORE MEDIA, με έμφαση σε ενδιαφέροντα για άνδρες και γυναίκες όπως: γαστρονομία, ταξίδια, ομορφιά, υγεία και ευεξία. Περιλαμβάνει δημοφιλή brands όπως: Vita, InMommy, Grace, VimaGourmet, Διακοπές, Ελληνική Κουζίνα, Sixty κ.ά.

Η κερδοφορία του εκδοτικού τομέα σημείωσε αισθητή βελτίωση τα τελευταία χρόνια, χάρη στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης. Συγκεκριμένα, τα περιθώρια EBITDA αυξήθηκαν από 14% το 2023 σε 20% το 2024, ενώ το EBIT βελτιώθηκε από 13% σε 19%, σηματοδοτώντας αποτελεσματική μετάβαση σε ένα πιο βιώσιμο και κερδοφόρο ψηφιακό μοντέλο.

Ο τομέας Τηλεοπτικής Μετάδοσης και Παραγωγής Περιεχομένου αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων για την Alter Ego Media, αντιπροσωπεύοντας το 69,1% των συνολικών εσόδων για το οικονομικό έτος 2024.

Η Alter Ego Media είναι ιδιοκτήτρια του Mega, του μεγαλύτερου ιδιωτικού ελεύθερου τηλεοπτικού σταθμού στην Ελλάδα, καθώς και των υπηρεσιών Mega Play – ένα υβριδικό μοντέλο τηλεόρασης (HbbTV) – και Mega Cosmos, που προβάλλει το περιεχόμενο του Mega στο εξωτερικό, μέσω συνεργασιών με τρίτες πλατφόρμες.

Επιπλέον, ο Όμιλος διαθέτει τον ραδιοφωνικό σταθμό My Radio 104.6, μέσω 100% θυγατρικής εταιρείας.

Η Alter Ego Media διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη και πιο αναγνωρισμένη βιβλιοθήκη περιεχομένου στην ελληνική τηλεόραση, που περιλαμβάνει πάνω από 132.200 ώρες προγράμματος, καθιστώντας την ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία πνευματικής ιδιοκτησίας του Ομίλου.

Στον τομέα της παραγωγής περιεχομένου, η Alter Ego Media επενδύει μέσα από:

-την 100% θυγατρική Alter Ego Studios,
-την ανάθεση εκτελεστικής παραγωγής σε τρίτους συνεργάτες,
-και τη συμπαραγωγή με ανεξάρτητους παραγωγούς.

Το περιεχόμενο της Alter Ego Media διανέμεται και σε τρίτες πλατφόρμες, όπως π.χ. οι σειρές Maestro και Famagusta που διατίθενται στο Netflix, η Milky Way σε ελληνική πλατφόρμα συνδρομητικής τηλεόρασης, και η Siopilos Dromos σε δίκτυα του εξωτερικού μέσω συνεργασιών σε Κύπρο, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία.

Όσον αφορά τα περιθώρια κερδοφορίας, το περιθώριο EBITDA έχει αυξηθεί από 32,9% το 2021 σε 41,6% το 2024, ενώ το EBIT margin παρουσιάζει σταθερή βελτίωση, από αρνητικό -16,9% το 2021 σε 9,5% το 2024, παρότι εξακολουθεί να επηρεάζεται από τις υψηλές αποσβέσεις που σχετίζονται με τις επενδύσεις σε απόκτηση και δημιουργία περιεχομένου.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα της Alter Ego Media οργανώνεται γύρω από δύο βασικούς πυλώνες: τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση & παραγωγή περιεχομένου και εκδοτική δραστηριότητα σε έντυπη και ψηφιακή μορφή.

Ο τομέας Broadcasting & Content Creation αποτελεί τη βασική κινητήρια δύναμη του Ομίλου, συμβάλλοντας με το 69,1% των συνολικών εσόδων για το 2024 και με το 76,5% του συνολικού EBITDA. Ο συγκεκριμένος τομέας παρουσίασε εντυπωσιακή αύξηση εσόδων από 46,2 εκατ. ευρώ το 2021 σε 85,9 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 16,8%.

Αντίστοιχα, τα λειτουργικά του κέρδη (EBITDA) σχεδόν τετραπλασιάστηκαν από 15,2 εκατ. ευρώ το 2021 σε 35,7 εκατ. ευρώ το 2024, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 32,6%, αναδεικνύοντας την ισχυρή λειτουργική αποτελεσματικότητα του Ομίλου στον τομέα των media.

Η εκδοτική δραστηριότητα –που περιλαμβάνει τόσο τα έντυπα όσο και τα ψηφιακά μέσα ενημέρωσης και lifestyle περιεχομένου– συμβάλλει κατά 30,9% στα έσοδα και 23,5% στο EBITDA για το 2024. Παρά την τάση σταθεροποίησης των εσόδων της, από 31,7 εκατ. ευρώ το 2021 σε 38,4 εκατ. ευρώ το 2024, παρατηρείται σταδιακή αύξηση της κερδοφορίας, με το EBITDA να ανέρχεται από 4,8 εκατ. ευρώ σε 11,0 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο.

Η συνολική πορεία και των δύο τομέων αποτυπώνει την επιτυχημένη στρατηγική στροφή της Alter Ego Media, η οποία συνδυάζει την παραγωγή και διανομή περιεχομένου υψηλής ποιότητας με την ενίσχυση των ψηφιακών καναλιών και την εμπορική αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας του Ομίλου.

Eντυπωσιακή ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών

Η Alter Ego Media κατέγραψε εντυπωσιακή ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών το 2024, με τα Operating Cash Flows να ανέρχονται στα 50 εκατ. ευρώ, από 42,1 εκατ. ευρώ το 2023 και μόλις 8,3 εκατ. ευρώ το 2021. Αντίστοιχα, τα Net Operating Cash Flows (καθαρές λειτουργικές ροές) αυξήθηκαν στα 44,7 εκατ. ευρώ, από 38,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και 6,1 εκατ. ευρώ το 2021, αποτυπώνοντας τη συνεχιζόμενη βελτίωση της λειτουργικής αποδοτικότητας του Ομίλου.

Στον αντίποδα, οι επενδυτικές ταμειακές ροές (Investing Cash Flows) παρουσίασαν αρνητικό πρόσημο, καθώς η εταιρεία προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση της παραγωγικής της βάσης και την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων. Το 2024 καταγράφηκε η μεγαλύτερη εκροή, στα -35,4 εκατ. ευρώ, έναντι -23,2 εκατ. ευρώ το 2023 και -22,8 εκατ. ευρώ το 2021.

Όσον αφορά τις χρηματοδοτικές ταμειακές ροές (Financing Cash Flows), το 2024 καταγράφηκε αρνητικό πρόσημο -6,2 εκατ. ευρώ, έπειτα από -12,2 εκατ. ευρώ το 2023, υποδεικνύοντας σταδιακή μείωση χρηματοδοτικών εξαρτήσεων και πιθανή εξυπηρέτηση υποχρεώσεων. Το 2021, οι ροές ήταν θετικές, στα 15,5 εκατ. ευρώ, λόγω αντλήσεων κεφαλαίων.

Συνολικά, η εικόνα των ταμειακών ροών δείχνει μια ισχυρή και διαρκώς ενισχυόμενη λειτουργική βάση, με τον Όμιλο να επενδύει σταθερά στο μέλλον του, διατηρώντας παράλληλα πειθαρχημένη χρηματοοικονομική πολιτική.

Μειώθηκε το συνολικό χρέος

Η Alter Ego Media παρουσίασε αξιοσημείωτη βελτίωση στη χρηματοοικονομική της διάρθρωση κατά την περίοδο 2021–2024, ενισχύοντας σημαντικά τη θέση της και μειώνοντας δραστικά τις υποχρεώσεις της.

Συγκεκριμένα, το συνολικό χρέος (Total Debt) του Ομίλου μειώθηκε από 31,7 εκατ. ευρώ το 2022 σε μόλις 2,0 εκατ. ευρώ το 2024, καταγράφοντας σχεδόν πλήρη απομόχλευση, εξαιρουμένων των υποχρεώσεων από μισθώσεις.

Παράλληλα, τα ταμειακά διαθέσιμα αυξήθηκαν σημαντικά, από 1,2 εκατ. ευρώ το 2022 σε 7,4 εκατ. ευρώ το 2024, υποδηλώνοντας αυξημένη ρευστότητα και αποτελεσματική διαχείριση των ταμειακών ροών.

Ως αποτέλεσμα, το καθαρό χρέος (Net Debt) –δηλαδή το σύνολο των δανείων μείον τα διαθέσιμα– από 30,5 εκατ. ευρώ το 2022 μειώθηκε εντυπωσιακά σε -5,4 εκατ. ευρώ το 2024, μετατρέποντας την εταιρεία σε καθαρά ταμειακά θετική, με πλεόνασμα ρευστότητας.

Αυτό αποτυπώνεται και στον δείκτη καθαρού χρέους προς EBITDA, ο οποίος από 1,06x το 2022 υποχώρησε στο -0,12x το 2024, καταδεικνύοντας ότι η Alter Ego Media όχι μόνο δεν εξαρτάται πλέον από τραπεζική χρηματοδότηση, αλλά διαθέτει και περιθώρια για επενδυτικές κινήσεις χωρίς επιβάρυνση του ισολογισμού.

Στα 26 εκατ. ευρώ το μέσο ετήσιο CapEx

Κατά την περίοδο 2021–2024, η Alter Ego Media κατέγραψε σταθερή επενδυτική δραστηριότητα στον τομέα των παγίων περιουσιακών στοιχείων, με τον μέσο ετήσιο CapEx (κεφαλαιουχικές δαπάνες) να διαμορφώνεται στα 26 εκατ. ευρώ. Οι δαπάνες αυτές αφορούν τόσο απτά (tangible) όσο και άυλα (intangible) πάγια.

Συγκεκριμένα, το σύνολο των παγίων αυξήθηκε από 74 εκατ. ευρώ το 2021 σε 91 εκατ. ευρώ το 2024, εκ των οποίων:

τα απτά πάγια ανήλθαν σε 20,6 εκατ. ευρώ το 2024, και

τα άυλα πάγια διαμορφώθηκαν στα 71,1 εκατ. ευρώ.

Η μεγαλύτερη μερίδα των επενδύσεων αφορά την ανάπτυξη εσωτερικών τηλεοπτικών παραγωγών και την απόκτηση δικαιωμάτων μετάδοσης.

Σε επίπεδο κατανομής άυλων περιουσιακών στοιχείων (intangible assets) για το έτος 2024, η αποτίμηση διαμορφώνεται ως εξής:

·       Scripted Content (παραγωγές μυθοπλασίας): 21,5 εκατ. ευρώ

·       Brands (όπως Mega, Το Βήμα, Τα Νέα, in.gr): 16,4 εκατ. ευρώ

·       MEGA Content Library: 15,9 εκατ. ευρώ

·       TV License: 13,9 εκατ. ευρώ

·       Broadcasting Rights: 1,7 εκατ. ευρώ

·       Goodwill: 662 χιλ. ευρώ

·       Λοιπά (Other): 543 χιλ. ευρώ

·       Λογισμικό (Software): 472 χιλ. ευρώ

·       Τα βασικά άυλα περιουσιακά στοιχεία που αναγνωρίζει ο Όμιλος περιλαμβάνουν:

·       την 10ετή τηλεοπτική άδεια του MEGA, που αποκτήθηκε το 2019 και αποτιμήθηκε αρχικά σε 29,5 εκατ. ευρώ (σε προεξοφλημένη βάση),

·       τα εμπορικά σήματα (brands),

·       τη βιβλιοθήκη περιεχομένου του MEGA και

·       τις εσωτερικές παραγωγές μυθοπλασίας του Ομίλου.

Αυτά τα στοιχεία αποτελούν κρίσιμους άξονες αξίας για τον ισολογισμό της Alter Ego Media, καθώς και στρατηγικούς πυλώνες για τη μακροπρόθεσμη αξιοποίηση της πνευματικής ιδιοκτησίας του Ομίλου.

Η Alter Ego Media παρουσίασε εντυπωσιακή οικονομική πρόοδο την τριετία 2021–2024, επιτυγχάνοντας σταθερή άνοδο σε όλα τα βασικά χρηματοοικονομικά μεγέθη.

Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε από 78 εκατ. ευρώ το 2021 σε 124,4 εκατ. ευρώ το 2024, σημειώνοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης (CAGR) 16,8% και ετήσια αύξηση 14,8% μεταξύ 2023 και 2024.

Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 46,7 εκατ. ευρώ το 2024, από 20,1 εκατ. ευρώ το 2021, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 32,6%. Το περιθώριο EBITDA αυξήθηκε σταθερά, από 25,7% το 2021 σε 37,6% το 2024, αποτυπώνοντας βελτίωση στην αποδοτικότητα και στην κερδοφορία του Ομίλου.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η πορεία του λειτουργικού αποτελέσματος (EBIT), που πέρασε από αρνητικό πρόσημο -4,9 εκατ. ευρώ το 2021, σε 17,1 εκατ. ευρώ το 2024, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 111,4% από το 2022 και ετήσια αύξηση 108,9% το τελευταίο έτος. Το περιθώριο EBIT ανήλθε στο 13,7% το 2024.

Η εικόνα ολοκληρώνεται με την εκρηκτική άνοδο των καθαρών κερδών (Net Income), τα οποία από ζημία 2,4 εκατ. ευρώ το 2021, ανήλθαν σε 10,9 εκατ. ευρώ το 2024, παρουσιάζοντας μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 181,4% και ετήσια άνοδο 180%. Το καθαρό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε σημαντικά, φτάνοντας το 8,7%.

Τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την επιτυχία της στρατηγικής ανάπτυξης της Alter Ego Media, με έμφαση στην τεχνολογική και λειτουργική ενίσχυση, την παραγωγή περιεχομένου και την ισχυρή εμπορική αξιοποίηση των assets του Ομίλου.

Η Alter Ego Media εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών μέσω Δημόσιας Εγγραφής (IPO), αντλώντας κεφάλαια ύψους 57 εκατ. ευρώ. Η δημόσια προσφορά σημείωσε υπερκάλυψη 11,9 φορές, γεγονός που αποδεικνύει το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και την εμπιστοσύνη της αγοράς προς την εταιρεία. Συμμετείχαν περισσότεροι από 9.700 επενδυτές, ιδιώτες και θεσμικοί.

Η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας ήταν η 27η Ιανουαρίου 2025, σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη της παρουσίας της Alter Ego Media στις κεφαλαιαγορές.