ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κάλεσε σήμερα το Βιετνάμ να ενώσει τις δυνάμεις του με την Κίνα προκειμένου να «αντιταχθούν από κοινού στον εκφοβισμό», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Νοτιοανατολική Ασία κι ενώ μαίνεται ο δασμολογικός πόλεμος με την Ουάσιγκτον.
«Πρέπει να ενισχύσουμε τη στρατηγική σχέση μας, να αντιταχθούμε από κοινού στον εκφοβισμό και να διατηρήσουμε τη σταθερότητα του παγκόσμιου συστήματος ελεύθερων συναλλαγών, όπως και των βιομηχανικών δικτύων και του εφοδιασμού», δήλωσε ο Σι απευθυνόμενος στον Βιετναμέζο ηγέτη Το Λαμ, όπως μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.
Η Κίνα και το Βιετνάμ υπέγραψαν 45 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας, στην έναρξη της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στο κράτος της Νοτιοανατολικής Ασίας, σύμφωνα με το Xinhua.
Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι διμερείς συμφωνίες καλύπτουν μια ευρεία γκάμα τομέων, μεταξύ άλλων την Τεχνητή Νοημοσύνη, τους τελωνειακούς ελέγχους και το εμπόριο αγροτικών προϊόντων.
Διαβάστε επίσης
Φρίντριχ Μερτς: Υπέρ της παράδοσης Taurus στην Ουκρανία «σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους»
Hellenic Train: Νέα βλάβη στον Προαστιακό – Ακινητοποίηση αμαξοστοιχίας
Γαλλία – Αλγερία: Συνεχίζεται η κρίση των σχέσεων – Νέες απελάσεις
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον σουλτάνο του Ομάν για τον επόμενο γύρο συνομιλιών με το Ιράν
- ΠΑΣΟΚ: Αναστολή κομματικής ιδιότητας για έναν χρόνο στην Μπατζελή
- Wall Street: Ήπιες απώλειες για τον S&P 500 παρά τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών
- Στο νοσοκομείο ο Σέρτζιο Ματαρέλα – Θα κάνει επέμβαση τοποθέτησης βηματοδότη
