Ιδιωτική επιχείρηση εκμετάλλευσης γηπέδων ποδοσφαίρου καταπάτησε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, σύμφωνα με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας. 

Συγκεκριμένα, ύστερα από έλεγχο  που διενήργησε, κατόπιν καταγγελίας, η  ΕΑΔ σε δήμο της Αττικής διαπιστώθηκε ότι η εν λόγω επιχείρηση κατέλαβε κοινόχρηστους χώρου πρασίνου περίπου πέντε στρεμμάτων, του δήμου, τους περιέφραξε, διαμόρφωσε εκεί γήπεδα ποδοσφαίρου, κατασκεύασε, αυθαίρετα, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής και γραφείο, ενώ, παράλληλα, λειτουργούσε και παράνομο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διάθεση ποτών, αναψυκτικών και τροφίμων.

1

Η εν λόγω επιχείρηση, επιπροσθέτως δεν διέθετε καν άδεια για τη λειτουργία της, εκμεταλλευόταν τους κοινόχρηστους αυτούς χώρους για μακρό χρονικό διάστημα, πριν από το 2007, και αποκόμιζε οικονομικό όφελος, χωρίς να καταβάλλει στον Δήμο, (εκτός από διάστημα περίπου δύο ετών), τέλη χρήσης κοινόχρηστου χώρου ή μίσθωμα.

Μετά τον έλεγχο της ΕΑΔ, η επιχείρηση αποβλήθηκε από τους κοινόχρηστους χώρους και η αρμόδια πολεοδομία επέβαλε πρόστιμα για τις αυθαίρετες κατασκευές.

Από την ανεξάρτητη αρχή προτάθηκε η πειθαρχική δίωξη αιρετών οργάνων και υπαλλήλων του Δήμου, για πράξεις και παραλείψεις τους σε σχέση με τα προαναφερόμενα.

Επιπρόσθετα, η έκθεση της ΕΑΔ διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα και βρίσκεται σε εξέλιξη η ποινική δίωξη, τόσο αιρετών οργάνων, όσο και υπαλλήλων του Δήμου.

 

Διαβάστε επίσης 

Οι αεροπορικές μετακινήσεις των Ελλήνων κατά την Πασχαλινή περίοδο με πτήσεις της AEGEAN

Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια Σχολεία: Συνολικά 25.000 μαθητές διεκδικούν 6.455 θέσεις εισαγωγής

Στεγαστικό: Δυσανάλογα με τους μισθούς τα ενοίκια για το 70% των Ελλήνων – Νέα μεγάλη μελέτη της Alpha Bank