ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το σήμα για ανάκαμψη από τα χαμηλά τεσσάρων ετών έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ στην αγορά του πετρελαίου, ανακοινώνοντας την παύση των υψηλότερων του 10% αμοιβαίων δασμών για 90 ημέρες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως οι υψηλότεροι αμοιβαίοι δασμοί, που τέθηκαν σε ισχύ την Τετάρτη, παγώνουν για 90 ημέρες και αντικαθίστανται με ένα ενιαίο δασμό 10% για όλες τις χώρες. Από αυτό εξαιρείται ωστόσο η Κίνα, η οποία νωρίτερα αύξησε τα αντίποινά της επιβάλλοντας δασμούς 84% στις ΗΠΑ. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε μάλιστα πως αυξάνει τους συνολικούς δασμούς στις κινεζικές εισαγωγές από το 104% στο 125%.
Παρά την ανησυχία για την Κίνα, οι τιμές του πετρελαίου, το οποίο νωρίτερα μέσα στην ημέρα έφτασε να υποχωρεί στο -7%, κατάφεραν να επιστρέψουν εντυπωσιακά σε ανοδικό έδαφος με το WTI Μαΐου να κλείνει με κέρδη 4,65% στα 62,35 δολάρια το βαρέλι και το Brent Ιουνίου με άνοδο 4,23% στα 65,48 δολάρια το βαρέλι.
Παρά την ανάσα της Τετάρτης, ο σκληρός εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας αναμένεται πως θα συνεχίσει να πιέζει την αγορά.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Καμπουρίδου στο mononews: Ευρωπαϊκή αυτονομία στις συναλλαγές απέναντι σε Visa και MasterCard
- Η ΕΡΤ ξαναβρίσκει τον εαυτό της – Οι κινήσεις του Γιάννη Παπαδόπουλου κι ένα ταξίδι στο Κάιρο
- Πέντε Χρόνια Προσφοράς από την Πόπη Καλαϊτζή, Μια έκθεση από μαθητές του Κολλεγίου, Η Χρυσή Βαρδινογιάννη στο Σύνταγμα
- Beosound Balance «Natura»: Η τέχνη του ήχου, σκαλισμένη στην πέτρα
