• Business

    Έκθετος ο Έλληνας πρωθυπουργός εάν δεν κινηθεί νομικά εναντίον Βαρουφάκη για την δημοσιοποίηση των sms

    Τσίπρας - Βαρουφάκης


    Έκθετος εξακολουθεί να παραμένει ο Έλληνας πρωθυπουργός ειδικά μετά την δημοσιοποίηση από τον Γιάνη Βαρουφάκη των περίφημων 7 sms για την διαπραγμάτευση με τον Β. Σοιμπλε. Η ενέργεια του τέως υπουργού επισύρει μια σειρά από νομικές επιπτώσεις  και σύμφωνα με νομικούς κύκλους είναι ποινικό αδίκημα το οποίο προφανώς το γνωρίζει ο τέως υπουργός.

    Βέβαια για να κριθεί το αδίκημα αυτό θα πρέπει να υποβληθεί μήνυση και στην συγκεκριμένη περίπτωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσιπρα.

    Το πιθανότερο βέβαια είναι ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νομικές ενέργειες.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς:

    Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, Άρθρο 370Β:

    1. Όποιος αθέμιτα αντιγράφει, αποτυπώνει, χρησιμοποιεί, αποκαλύπτει σε τρίτον ή οπωσδήποτε παραβιάζει στοιχεία ή προγράμματα υπολογιστών, τα οποία συνιστούν κρατικά, επιστημονικά ή επαγγελματικά απόρρητα ή απόρρητα επιχείρησης του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών. Ως απόρρητα θεωρούνται και εκείνα που ο νόμιμος κάτοχός τους, από δικαιολογημένο ενδιαφέρον τα μεταχειρίζεται ως απόρρητα, ιδίως όταν έχει λάβει μέτρα για να παρεμποδίζονται τρίτοι να λάβουν γνώση τους.

    2. Αν ο δράστης είναι στην υπηρεσία του κατόχου των στοιχείων, καθώς και αν το απόρρητο είναι ιδιαίτερα μεγάλης οικονομικής σημασίας, επιβάλλεται φυλάκιση τουλάχιστον ενός έτους.

    3. Αν πρόκειται για στρατιωτικό ή διπλωματικό απόρρητο ή για απόρρητο που αναφέρεται στην ασφάλεια του κράτους, η κατά την παράγραφο 1 πράξη τιμωρείται κατά τα άρθρα 146 και 147. [-> κάθειρξη έως 10 ετών]

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βαρουφάκης: «Να πάμε σε ειδικό δικαστήριο; Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί το Grexit του Σόιμπλε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας ήταν έτοιμος να δεχθεί την πρόταση Σόιμπλε. Τα sms φωτιά

    MH ΧΑΣΕΤΕ: Βούτσης: «Γραφικός ο Βαρουφάκης; Δεν νομίζω να ηχογραφούσε τις συνομιλίες»



    ΣΧΟΛΙΑ