array(0) {
}
        
    
Menu
0.53%
Τζίρος: 250.80 εκατ.

Όλη η αλήθεια για τη σήραγγα της γραμμής 4 του Μετρό

Business

Εγκρίθηκε η κοινή απόκτηση της Audiomax από United Media και Paxana που ελέγχει η Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη

Άϊριν (Ειρήνη) Σάρπ, Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (Πηγή: epant.gr)
Comments

Εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση που αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου της Audiomax Συμμετοχών Α.Ε. από τις United Media (θυγατρική του Ομίλου United) και Paxana Holdings (που ελέγχει από τη Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη).

Η επιχείρηση-στόχος είναι εταιρεία συμμετοχών και ελέγχει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, μία εταιρεία παραγωγής και αναμετάδοσης podcast και δύο εταιρίες τεχνικών και υπηρεσιών παραγωγών οπτικοακουστικού περιεχομένου.

1

Η σχετική ανακοίνωση

Στις 17 Μαρτίου 2025, σε συνεδρίασή της σε Τμήμα, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έλαβε την υπ’ αριθ. 877/2024 Απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ομόφωνα, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 3 του Ν. 3959/2011, η συγκέντρωση η οποία αφορά στην απόκτηση κοινού ελέγχου από τις Εταιρίες «United Media S.à.r.l.» και «Paxana Holdings Limited» επί της «Audiomax Συμμετοχών Α.Ε.», κατά την έννοια του άρθρου 5 παρ. 2 (β) του ν. 3959/2011.

Η επιχείρηση-στόχος είναι εταιρία συμμετοχών και ελέγχει τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς, μία εταιρία παραγωγής και αναμετάδοσης podcast και δύο εταιρίες τεχνικών υπηρεσιών και εκτέλεσης παραγωγών οπτικοακουστικού περιεχομένου· οι δύο τελευταίες παρέχουν αποκλειστικά υπηρεσίες στις μητρικές τους.

Η Paxana ελέγχεται από τη Βαρδιάννα Βαρδινογιάννη και είχε ήδη έλεγχο επί της Audiomax από κοινού με την «Primos Media S.à.r.l.».

Διά της συγκέντρωσης, η United υπεισέρχεται στη θέση της Primos, τόσο αναφορικά με τη συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της Audiomax όσο και στα δικαιώματα και υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμφωνητικό μετόχων που ισχύει σήμερα μεταξύ Paxana και Primos.

Η ΕΑ έκρινε ότι δεν υφίστανται επηρεαζόμενες από τη συγκέντρωση αγορές. Ως εκ τούτου, παρότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παρ. 1 του άρθρου 6 του ν. 3959/2011 καθώς και του αρ. 3 του ν. 3592/2007, η υπό κρίση συγκέντρωση δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις σχετικές αγορές στις οποίες αφορά.

Διαβάστε επίσης: 

Άγιος Παΐσιος: Στην κορυφή της τηλεθέασης και την Παρασκευή

ΕΛΑΪΣ-Unilever Hellas: Αυξημένα μεγέθη στη διετία 2023-2024 – Νέο μοντέλο λειτουργίας το 2025

Alphabet (Google): Ξανά στο τραπέζι το deal με την Wiz – Αυξήθηκε στα $33 δισ. η προσφορά εξαγοράς

Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλη η αλήθεια για τη σήραγγα της γραμμής 4 του Μετρό
Γ. Μασούτης: Δεν είμαστε οι μόνοι που συζητούν με την ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός
Καλώδιο Ελλάδας – Κύπρου: Αρση αδιεξόδου μέσα στον Μάρτιο – Ευρωπαϊκή παρέμβαση στην Τουρκία
Fais Group: Η στρατηγική ανάπτυξης μετά το ντεμπούτο στο Χρηματιστήριο
Το πρόγραμμα είναι η διαμαρτυρία: Τι συμβαίνει πραγματικά με την Ζωή Κωνσταντοπούλου
O manager Γιάννος και το νέο ράλι, τι λένε οι πονηροί για ΑΒΑΞ, η περιπέτεια του εφοπλιστή Παπαδημητρίου, τα σχέδια του Στάσση, οι Harley Davidson του Φάις, η νίκη της Νίκης και τα δύσκολα τετ α τετ του Παπασταύρου
Απόστολος Βακάκης (Jumbo):  Ο «μάντης»« των δεινών που δεν… έρχονται, βάζει 141,7 εκατ. ευρώ στο πουγκί του σε 12 μήνες
Aegean: Δεν θα αντέξετε με αυτά που θα διαβάσετε και τι συμβαίνει με Βιοχάλκο
Οι Έλληνες εφοπλιστές προτιμούν τις ευρωπαϊκές σημαίες της Μάλτας, της Κύπρου και της Πορτογαλίας και αποφεύγουν την ελληνική
Χρηματιστήριο: Οι ξένοι σαρώνουν τις μετοχές του ελληνικού MSCI μετά την Moody’s