ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι η εκεχειρία με τη Ρωσία θα μπορούσε να επιτηρείται με τη βοήθεια των ΗΠΑ, μέσω δορυφόρων και παροχής πληροφοριών.
Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η Ουκρανία χρειάζεται αντιαεροπορική κάλυψη σε ποσοστό 100%, ως μέτρο αποτροπής, σε μια ενδεχόμενη ειρηνευτική συμφωνία.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε επίσης στους δημοσιογράφους ότι το ζήτημα της κατοχής των ουκρανικών εδαφών συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε η ουκρανική αντιπροσωπεία με τους Αμερικανούς στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, αλλά για την επίλυσή του θα χρειαστεί ένας «δύσκολος διάλογος», όπως τον αποκάλεσε.
Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Κουρσκ, παραδέχτηκε ότι είναι «πολύ δύσκολη» για τους Ουκρανούς στρατιώτες που έχουν ακόμη υπό τον έλεγχό τους ένα μικρό μέρος αυτής της ρωσικής περιοχής. Ο ουκρανικός στρατός έχει διαψεύσει πάντως ότι οι δυνάμεις του κινδυνεύουν να περικυκλωθούν.
«Η κατάσταση στην περιοχή του Κουρσκ είναι προφανώς πολύ δύσκολη» είπε ο Ζελένσκι, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι ο στρατός «πέτυχε τους στόχους του» στην επιχείρηση αυτή. Αντιθέτως, η κατάσταση στο μέτωπο του Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία, έχει σταθεροποιηθεί, πρόσθεσε.
Ο Ζελένσκι διαβεβαίωσε εξάλλου ότι διατηρεί «φυσιολογικές» σχέσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, μετά τη θυελλώδη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο στα τέλη Φεβρουαρίου. «Οι στενές σχέσεις με τις ΗΠΑ είναι πολύ σημαντικές για την Ουκρανία (…) Χρειαζόμαστε φυσιολογικές και αποτελεσματικές σχέσεις», είπε.
Διαβάστε επίσης
Πούτιν: Αλλάζουν τα πράγματα μετά τις συνομιλίες με τον Γουίτκοφ για την κατάπαυση του πυρός
G7: «Ενωμένη» απειλεί τη Ρωσία με κυρώσεις εάν δεν αποδεχθεί την εκεχειρία με την Ουκρανία
Ρούμπιο: Ρωσία και Ουκρανία να κάνουν και οι δύο παραχωρήσεις για την απαιτούμενη εκεχειρία
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η νέα μάχη της ΕΡΤ, τα οικονομικά του Κοκλώνη, το beef Tanweer με ΑΝΤ1 και το… ανέκδοτο με τον Alpha 98.9
- Αλεξάντρ Γκριμάλντι: Ο άγνωστος γιος του Αλβέρτου του Μονακό ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο
- Αλίκη Παληού: Με τη Βιλελμίνα φον Μπλούμενταλ στη Βιέννη
- Ά. Γεωργιάδης: Τα ανοικτά μέτωπα στο Υπουργείο Υγείας, οι προτεραιότητες
