Ο Αλεξάντρ Γκριμάλντι, ο μεγαλύτερος γιος του Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και της πρώην συντρόφου του, Νικόλ Κοστ, είναι το νέο πρόσωπο της δυναστείας των Γκριμάλντι. Παρά το γεγονός ότι έχει ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφάσισε να κάνει το πρώτο βήμα για να γίνει δημόσιο πρόσωπο. Στην πρώτη του συνέντευξη, η οποία δημοσιεύθηκε στο βρετανικό περιοδικό Tatler, ο Αλεξάντρ, στα 20 και κάτι, μιλάει για την απόφαση του να βγει από τη σκιά και να αρχίσει να διαμορφώνει το μέλλον του στο παγκόσμιο προσκήνιο, χωρίς να ξεχνάει τις ρίζες του.

Η απόφαση για δημόσια ζωή

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Αλεξάντρ παραδέχεται ότι ήταν πάντα επιφυλακτικός όσον αφορά την έκθεση της προσωπικής του ζωής στα μέσα ενημέρωσης. Ωστόσο, ο νεαρός Γκριμάλντι, που μεγάλωσε μακριά από τα πλούτη της πατρίδας του, του Μονακό, και έζησε στο Λονδίνο, αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να αλλάξει πορεία.

Από το Παρίσι στο Λονδίνο

Η ιστορία του Αλεξάντρ είναι γεμάτη από τις αντιφάσεις του σύγχρονου κόσμου: από τη μία η αριστοκρατία, από την άλλη οι επιρροές του σύγχρονου τρόπου ζωής. Ο Αλεξάντρ γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 2003 στο Παρίσι, ως καρπός της σχέσης του Πρίγκιπα Αλβέρτου με τη Νικόλ Κοστ, μια πρώην αεροσυνοδό από το Τόγκο. Η δημοσιοποίηση της ύπαρξής του το 2005 ήταν η αιτία που ξέσπασε ένα τεράστιο δημόσιο σκάνδαλο, καθώς ο Αλβέρτος, ο οποίος ήταν γνωστός για την άστατη προσωπική του ζωή και τα πολλά του ειδύλλια, αναγκάστηκε να παραδεχτεί την πατρότητα του παιδιού του. Ο Αλεξάντρ δεν ήταν, όμως, κληρονόμος του θρόνου, λόγω του γεγονότος ότι οι γονείς του δεν είχαν παντρευτεί.

Αυτή η περίπλοκη οικογενειακή κατάσταση επηρέασε τη ζωή του, χωρίς ωστόσο να του στερήσει την αγάπη και την φροντίδα που έλαβε από τη μητέρα του. Μεγαλώνοντας σε πόλεις όπως το Παρίσι, η Νέα Υόρκη και η Γενεύη, ο Αλεξάντρ είχε μια «σχετικά κανονική» ζωή, χωρίς την πίεση να κληρονομήσει το θρόνο του Μονακό. Αντίθετα, απολάμβανε την κανονικότητα ενός νεαρού που ασχολούνταν με τον αθλητισμό και το σχολείο, ενώ παράλληλα εκτιμούσε την πολιτισμική κληρονομιά του.

Από το Λονδίνο στο Μονακό και τις διεθνείς σχέσεις

Μεταξύ Λονδίνου και Μονακό, ο Αλεξάντρ δημιούργησε σχέσεις και φιλίες που του επέτρεψαν να ενταχθεί σε έναν κύκλο διεθνούς επιρροής. Στη συνέντευξή του, αναφέρει τον τρόπο με τον οποίο «οι πόρτες του Παλατιού του Μονακό» του άνοιξαν πολλές ευκαιρίες. «Ο πατέρας μου και όλοι οι γνωστοί του ήταν πάντα πολύ φιλικοί και ανοιχτοί μαζί μου», λέει με ήρεμο τόνο. Αναφέρεται, μάλιστα, σε προσωπικότητες όπως η Ναόμι Κάμπελ, με την οποία συναντήθηκε και η οποία τον παρότρυνε να «προχωρά προσεκτικά με τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν τη φροντίδα του», καθώς περνά στην επαγγελματική ζωή.

Ζώντας με μια πολυπολιτισμική κληρονομιά

Ο Αλεξάντρ αναφέρει ότι η οικογενειακή του κατάσταση του έχει επιτρέψει να ζήσει σε δύο κόσμους. «Η μητέρα μου είναι Γαλλο-Αφρικανή και ο πατέρας μου Μονεγάσκος. Είχα την τύχη να μεγαλώσω σε δύο κουλτούρες, κάτι που αποτελεί κομμάτι της ταυτότητάς μου», λέει.

Αν και είναι γιος ενός διάσημου προσώπου, το βάρος της κληρονομιάς δεν τον καταπίεσε, χάρη στην προσοχή και τη φροντίδα της μητέρας του.

«Μεγάλωσα με τα αδέλφια μου και η μητέρα μου με φροντίζει πολύ καλά. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι περισσότερο», εξηγεί ο Αλεξάντρ.

Η σχέση του με τα αδέλφια του είναι στενή, καθώς επικοινωνούν συχνά μέσω μηνυμάτων. «Τσακωνόμαστε για το ποιος είναι καλύτερος: ο Έρλινγκ Χάαλαντ ή ο Μπαπέ. Η αδελφή μου είναι περισσότερο με την ομάδα του Μπαπέ, ενώ εμείς οι υπόλοιποι προτιμούμε τον Χάαλαντ», λέει γελώντας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GQ Italia (@gqitalia)

Η ζωή του στο Λονδίνο

Αναφερόμενος στη ζωή του στο Λονδίνο, ο Αλεξάντρ δηλώνει ότι είχε γίνει μέρος της πόλης, καθώς πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο, έκανε αθλητισμό και απολάμβανε τα βράδια του στο Harry’s. Τα αγαπημένα του στέκια ήταν το Nobu και το Chiltern Firehouse, ενώ η αγαπημένη του παραγγελία ήταν είτε ένα Mexican Mule είτε ένα Moscow Mule. «Πηγαίνω συχνά με φίλους, κυρίως την Πέμπτη ή την Παρασκευή», λέει.

Για ραντεβού, προτιμά το bowling και μετά μια βόλτα σε κάποιο καλό εστιατόριο ή το Zuma και μετά ποτά. Η μουσική ραπ και R’n’B τον βάζει στον χορό, με τον Kendrick Lamar να είναι ο αγαπημένος του καλλιτέχνης, ενώ για να συγκεντρωθεί στο διάβασμα, προτιμά την κλασική μουσική.

Τα Χριστούγεννα και οι διακοπές

Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά συνήθως τα περνά με την πλευρά της μητέρας του στην Eden Rock στο St Barths, ένα από τα αγαπημένα του μέρη για την ατμόσφαιρα του νησιού και τον ήλιο. Πρόσφατα επισκέφθηκε μάλιστα και την πατρίδα της μητέρας του, το Τόγκο, και εξέφρασε την επιθυμία να συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες εκεί. Το καλοκαίρι, ωστόσο, το περνά κυρίως στο Μονακό, όπου απολαμβάνει τη ζωή του βασιλικού περιβάλλοντος με τον πατέρα του. Εκεί, παίζει βόλεϊ και padel, παρακολουθεί ταινίες, με την αγαπημένη του να είναι το «Django Unchained» του Κουέντιν Ταραντίνο.

Η σχέση με τον πατέρα του

Όσον αφορά τη σχέση του με τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Αλβέρτο, ο Αλεξάντρ δηλώνει ότι είναι πολύ καλή. «Με τον πατέρα μου περνάμε πλέον περισσότερο χρόνο μαζί και η σχέση μας είναι εξαιρετική. Στην περίοδο των διακοπών, περνάμε αρκετό χρόνο ο ένας με τον άλλον», λέει. Όσο για τον αθλητισμό, ο Αλβέρτος, ως πρώην Χειμερινός Ολυμπιονίκης, είναι πιο ανταγωνιστικός, με τον Αλεξάντρ να προσθέτει χαριτολογώντας: «Όταν πλησιάζει το σκορ, γίνεται πολύ πιο σοβαρό και χάνεται το κωμικό στοιχείο».

Απόφαση για νέα φάση στη ζωή του

Η ζωή του Αλεξάντρ μέχρι στιγμής ήταν γεμάτη από όμορφα τοπία, πολυτελή πάρτι και συναντήσεις με μεγάλες προσωπικότητες του χώρου της μόδας και του αθλητισμού. Όπως λέει, «Λατρεύω τη Louis Vuitton, τη Dior, τη Givenchy. Τους μεγάλους γαλλικούς οίκους. Υπάρχει μια πολιτισμική σύνδεση που θαυμάζω».

Ο Αλεξάντρ αποφάσισε να φύγει από το Λονδίνο και να συνεχίσει τις σπουδές του στη Νέα Υόρκη, με στόχο να σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων ή διεθνείς σχέσεις. Όπως λέει ο ίδιος, «Νιώθω ότι έχω ξεπεράσει το Λονδίνο. Η Νέα Υόρκη είναι καλύτερη για μένα για να αναπτυχθώ ως άτομο και να γίνω πιο ανεξάρτητος. Αυτή είναι η πρώτη φορά που φεύγω μόνος μου.» Η μητέρα του, παρόλο που είναι το στερνοπούλι της και έχει μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο μαζί του, κατανοεί ότι είναι αναγκαίο για την προσωπική του ανάπτυξη.

Ζωή στη Νέα Υόρκη

Η αναζήτηση του Αλεξάντρ για διαμέρισμα εστιάζεται στη γειτονιά SoHo, την οποία αγαπά για τα ωραία καταστήματα και τα εστιατόρια της. «Ακόμα και οι δρόμοι είναι ωραίοι: υπάρχει πάντα ενέργεια εκεί», λέει χαρακτηριστικά.

Με το που φτάσει στη Νέα Υόρκη, θα τον βρείτε να απολαμβάνει γεύματα σε μέρη όπως το Cut του Wolfgang Puck στο Four Seasons ή το Cipriani. Στον ελεύθερο χρόνο του, ασχολείται με αθλήματα και γυμναστική, δηλώνοντας ότι «είναι πολύ σημαντικό να διατηρείς έναν καλό ρυθμό ζωής και να παραμένεις υγιής». Τα αγαπημένα του σπορ είναι το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το τένις.

Σχέδια για φιλανθρωπία και μελλοντική καριέρα

Ο Αλεξάντρ έχει σχέδια να ξεκινήσει να ασχολείται με φιλανθρωπικές δράσεις, και ήδη έχει συζητήσει με το Boys and Girls Club στο Μπρούκλιν για πιθανή συνεργασία. «Θα ήθελα να ξεκινήσω να δουλεύω περισσότερο για να μπορώ να δίνω πίσω στην κοινότητα», λέει. Το μέλλον του φαίνεται ξεκάθαρο, καθώς δηλώνει: «Στόχος μου είναι να ολοκληρώσω τις σπουδές μου, να ασχοληθώ με τη φιλανθρωπία και να προσπαθήσω να κάνω τη διαφορά για όσους είναι λιγότερο ευνοημένοι από μένα».

Η πίεση της βασιλικής καταγωγής

Ο Αλεξάντρ δείχνει ότι είναι έτοιμος να αναλάβει νέους ρόλους στο Μονακό. Στη συνέντευξή του στο Tatler, αναφέρεται σε έναν από τους βασικούς στόχους του: να εξελιχθεί σε παγκόσμιο πρεσβευτή του Μονακό. Επιθυμεί να ανοίξει νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες για το Μονακό και να εδραιώσει τη θέση του στο διεθνές σκηνικό.

Ο Αλεξάντρ Γκριμάλντι έρχεται να διαμορφώσει το μέλλον του Μονακό με ένα νέο όραμα και είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ενός κόσμου που αλλάζει διαρκώς. Έχει τη δυνατότητα και την επιθυμία να γράψει τη δική του ιστορία και να συνεχίσει την κληρονομιά του οίκου των Γκριμάλντι, προσφέροντας κάτι νέο στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Τατιάνα Μπλάτνικ: Το διαζύγιο, οι ανατροπές και η νέα ζωή στην Ελλάδα με τον Κέβιν Λαβ

Φιλανθρωπία στο Πριγκιπάτο του Μονακό – 600 χιλιάδες ευρώ υπέρ του WWF