ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Το μερίδιο ευθύνης της Ελλάδας αφορά την εξωτερική διάσταση του Κυπριακού, η εσωτερική αφορά εμάς. Δεν είμαστε υπό την κηδεμονία κανενός, αυτό το κάνει ο Τατάρ με την Τουρκία. Δεν νιώθω καθόλου εγκαταλελειμμένος, νιώθω πολύ ενισχυμένος από το διεθνές κλίμα και πώς προσεγγίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία είναι αναβαθμισμένη», ανέφερε ο Νίκος Χριστοδουλίδης σε διακαναλική συνέντευξή του με αφορμή τη συμπλήρωσή δύο ετών από την εκλογή του σε Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Ο κ. Χριστοδουλίδης αποκάλυψε πως είχε μια μακρά τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών το βράδυ της Τρίτης, ενόψει και της επερχόμενης συνάντησης για το Κυπριακό στη Γενεύη.
«Μεταβαίνω στη συνάντηση με όλη τη σοβαρότητα και με μοναδική επιδίωξη να ανοίξει ο δρόμος για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017 και να πετύχουμε τον στόχο της απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας. Η παρούσα κατάσταση πραγμάτων, δεν μπορεί να αποτελεί το μέλλον της χώρας μας», είπε, ενώ αργότερα σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ενδέχεται να είναι άλλη μια ανούσια συζήτηση υπέδειξε πως έχει προεργασία, ο γενικός γραμματέας έχει συγκεκριμένο πλάνο και δεν θα πήγαινε στη Γενεύη για μια διάσκεψη εν μέσω μεγάλων διεθνών κρίσεων και ούτε ο ίδιος θα πήγαινε σε μια ανούσια διάσκεψη.
Αποκάλυψε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι παρούσα στη Γενεύη διότι η ίδια το έχει ζητήσει ενδεχομένως σε επίπεδο επιτρόπου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε πως ναι είναι έτοιμος για συζητήσεις αλλά ότι «δεν πρόκειται να δεχθεί τίποτα που να ξεφεύγει από όσα έχουν αποφασιστεί από τον ΟΗΕ».
«Πηγαίνω για να συζητήσω εντός του πλαισίου του ΟΗΕ και ναι είμαι έτοιμος να συζητήσω τα έξι σημεία Γκουτέρες και έχω θέσεις επί των έξι σημείων», εξήγησε.
Διαβάστε επίσης
Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές με κέρδη 2% για Brent και WTI
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
