Για 13η χρονιά το ‘Etrusco’ της Κέρκυρας αναδείχθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στην Ελλάδα.
Πολύ χαρούμενος θα πρέπει να είναι ο Έκτορας Μποτρίνι αφού εκτός από καλύτερο εστιατόριο με δύο Χρυσούς Σκούφους, το αθηναϊκό του εστιατόριο μοιράστηκε την δεύτερη θέση μαζί με το εξαιρετικό DELTA στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος και δύο Χρυσούς Σκούφους, στη διάρκεια της 32ης απονομής των Χρυσών Σκούφων που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στο Asteria Domus, τον νέο χώρο του ομίλου Παπαθεοχάρη στη Γλυφάδα.
Συνολικά 45 εστιατόρια βραβεύθηκαν, οι σεφ των οποίων παρέλαβαν με πλατύ χαμόγελο την κορυφαία ελληνική διάκριση. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού που τρία εστιατόρια κατακτούν στην ίδια απονομή από δύο Χρυσούς Σκούφους το καθένα.
Η καλοκαιρινή Ελλάδα είχε και φέτος την τιμητική της στη γεωγραφική διασπορά των βραβείων, καθώς 24 Χρυσοί Σκούφοι ταξίδεψαν αμέσως μετά την απονομή με τους αποδέκτες τους προς τα νησιά του Αιγαίου, του Ιονίου και τη Χαλκιδική. Ανάμεσά τους, η Σαντορίνη καμαρώνει και φέτος για τους περισσότερους (6), ενώ 16 Χρυσοί Σκούφοι κοσμούν πλέον ισάριθμα εστιατόρια.
Όπως κάθε χρόνο, δεν έλειψαν οι αλλαγές και οι ανακατατάξεις. Τρία εστιατόρια έχασαν φέτος τον Χρυσό τους Σκούφο, τέσσερα εστιατόρια ανέβηκαν στη βαθμολογική κλίμακα και επτά εισήλθαν για πρώτη φορά στο κλαμπ των βραβευμένων. Τα πρωτεία σε αυτές τις νέες εισόδους κρατούν η Πάρος και η Πελοπόννησος, που με δύο ολοκαίνουργιους Χρυσούς Σκούφους η καθεμία βλέπουν τις μετοχές τους στο χρηματιστήριο της γεύσης να ανεβαίνουν σταθερά.
Chef pâtissier 2025 ανακηρύχθηκε ο Μανώλης Στήθος, ενώ το Βραβείο Κοινού απονεμήθηκε στο “Ex Machina”.
Το δείπνο της τελετής απονομής των Χρυσών Σκούφων 2025 δημιούργησαν και μαγείρεψαν αυτοπροσώπως οι executive chef της μισελενάτης “Gucci Osteria da Massimo Bottura” στη Φλωρεντία, Karime López και Takahiko Kondo. Εκείνη από το Μεξικό, εκείνος από την Ιαπωνία, αποτελούν ένα fusion ζευγάρι τόσο στη ζωή όσο και στη γαστρονομία, ακολουθώντας τη φιλοσοφία του μέντορά τους και ενός εκ των σπουδαιότερων σεφ του παγκόσμιου στερεώματος, Massimo Bottura. Παρουσίασαν ένα μενού με μεξικάνικο ταμπεραμέντο, ιαπωνική δεξιοτεχνία και ιταλική φινέτσα, ξεχωριστό όσο και οι ίδιοι, ενθουσιάζοντας τους 300 περίπου προσκεκλημένους της βραδιάς.
Το χειροκρότημα στο φινάλε ήταν κάτι παραπάνω από ένθερμο, αποθεώνοντας τους δύο καταξιωμένους σεφ, καθώς και τον Jean-Louis Capsalas, executive chef του “Asteria Domus”, με την μπριγάδα του. Ο νέος αυτός χώρος του Ομίλου Παπαθεοχάρη στη Γλυφάδα με τη μοντέρνα μινιμαλιστική διακόσμηση και τις μεγάλες βεράντες πάνω στη θάλασσα έντυσε την απονομή με ατμόσφαιρα κομψότητας και προσέφερε το ιδανικό σκηνικό για τον κορυφαίο θεσμό της ελληνικής γαστρονομίας.
Διαβάστε επίσης:
Η ψυχαγωγία αλλάζει πίστα: Το MAX διαθέσιμο αποκλειστικά στο Vodafone TV
Δήμητρα Κούστα: Το dinner με την Άννα Βίσση μετά την επιστροφή της από το St. Barth
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Ανάκαμψη για τις τεχνολογικές μετοχές με ώθηση από την Nvidia – Οριακές απώλειες για τον Dow Jones
- F1: Ο Ράσελ προβλέπει μεγάλη διαφορά
- Pirate Bay: Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο συνιδρυτής του γνωστού «πειρατικού» site
- Πετρέλαιο: Ανάκαμψη για τις τιμές με κέρδη 2% για Brent και WTI
