• Big Story

    Παρασκήνιο από Μέγαρο Μαξίμου: Περιμένουμε και άλλες επιθέσεις από τους καναλάρχες. Ποιοι θα ακολουθήσουν


    Περιεχόμενα

    Ανοιχτά προτίθεται να κρατήσει τα μέτωπα με Νέα Δημοκρατία, τμήμα της Δικαιοσύνης και ορισμένα Μέσα Ενημέρωσης η κυβέρνηση ακολουθώντας στρατηγική αντιπαράθεσης με όσους θεωρεί ότι επιθυμούν την αποσταθεροποίησή της.

    Η επιτυχής κατά το Μαξίμου επιστροφή της χώρας στις αγορές επιτρέπει στο κυβερνητικό επιτελείο να υποστηρίζει ότι σταδιακά επαναφέρει την Ελλάδα σε συνθήκες κανονικότητας και συγχρόνως να συντηρεί αντιπαραθέσεις με θεσμούς.

    Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από τον διάλογο που είχε ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του ΣτΕ στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον κ. Σακελλαρίου (Ant1) ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα με την παρέμβασή του (ή ανάλογες παρεμβάσεις) αρκεί αυτή να μην είναι πολιτική.

    Θα απαντάμε 

    Επί της ουσίας ο πρωθυπουργός διαμήνυσε πως η κυβέρνηση δεν θα αφήνει αναπάντητες τις επιθέσεις που δέχεται από το δικαστικό σώμα εφόσον διαπιστώνει ότι αυτές υπερβαίνουν τα όρια της δικαστικής εξουσίας και αγγίζουν την εκτελεστική εξουσία.

    Δεν πρέπει επίσης να θεωρείται τυχαίο ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος παρέθεσε τα πρωτοσέλιδα μεγάλης απογευματινής εφημερίδας εκείνο τον Απρίλιο του 2014 επί διακυβέρνησης Σαμαρά όταν η χώρα βγήκε στις αγορές και το χθεσινό για να κάνει σχόλια περί…αντικειμενικής δημοσιογραφίας.

    Το μήνυμα ήταν πως το Μαξίμου θα σηκώνει το γάντι ακόμη και όταν δέχεται κριτική από ΜΜΕ και θα επιτίθεται με στόχο να δείχνει στην κοινή γνώμη τον πόλεμο που υφίσταται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

    Γενικώς το Μαξίμου έχει καταλήξει στην άποψη πως τμήμα της ηγεσίας της Δικαιοσύνης, συνεπικουρούμενο πλέον και από τους δικηγορικούς συλλόγους που αρνούνται την εγκατάσταση μηχανημάτων POS στα δικηγορικά γραφεία, ασκεί πολιτική, ταυτιζόμενο σε πολλές περιπτώσεις με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Στην κυβέρνηση πιστεύουν ότι και κάποιες πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τα εργασιακά δείχνουν πως μέρος των δικαστών προσπαθεί να ακυρώσει την συμφωνία για τα εργασιακά που έχει επιτευχθεί με τους δανειστές για να πλήξει την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

    Tα media 

    Ομοίως το πρωθυπουργικό επιτελείο πιστεύει ότι θα συνεχίσει να υφίσταται επιθέσεις και από τον χώρο των media και σε μία τέτοια πρόθεση αποδίδει και την πρόσφατη αγωγή που κατατέθηκε από τον όμιλο Βαρδινογιάννη κατά δύο υπουργών και ενός υψηλόβαθμου κυβερνητικού στελέχους για τον διαγωνισμό που αφορούσε τις τηλεοπτικές άδειες.

    Πίσω από την κριτική που τής ασκείται από τις δικαστικές ενώσεις και τα ΜΜΕ –που την κατηγορούν για καθεστωτικές αντιλήψεις- η κυβέρνηση «βλέπει» έναν στρατηγικό σχεδιασμό της Νέας Δημοκρατίας να αποδυναμώσει τον ρόλο της και να την εξωθήσει σε εκλογές.

    Πάντως δεν θα πρέπει να αποκλείονται εκπλήξεις από κυβερνητικής πλευράς όταν θα ανακοινωθούν οι προτάσεις της για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Προτάσεις που παρουσίασε στο σύνολό τους προ ημερών το mononews.gr.

     

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποκλειστικό: Όλη η πρόταση της κυβέρνησης για την Συνταγματική Αναθεώρηση

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πώς σχολιάζει ο διεθνής Τύπος την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνοιξε η όρεξη του Τσακαλώτου: Θα πάμε σε δεύτερη και τρίτη έκδοση ομολόγου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ξεκίνησε τα πανηγύρια η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα της πρώτης εξόδου στις αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ