«Χτυπήματα» σε τρεις βασικούς στόχους προτίθεται να κάνει η Eurobank, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Φωκίων Καραβίας κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας έδειξε τους τομείς του asset management, του insurance αλλά και του banking, με την προϋπόθεση να είναι εξαγορές που θα προσφέρουν στην Eurobank και θα είναι συμφέρουσες.

1

Στην ίδια γραμμή που ακολουθεί η Πειραιώς με την Εθνική Ασφαλιστική, κι εφόσον εφαρμοστεί το σύστημα του Danish compromise, ο κ. Καραβίας δεν θα απέκλειε «να εξετάσουμε κάθε πιθανή ευκαιρία», όπως είχε χαρακτηριστικά.

Φαίνεται, πάντως ότι και η Eurobank δείχνει ενδιαφέρον για τον ασφαλιστικό κλάδο, εκτιμώντας ότι μπορεί να φέρει περαιτέρω έσοδα στην τράπεζα.

Εχοντας πρόσφατο επιτυχημένο παράδειγμα την εξαγορά της Ελληνικής Τράπεζας, ο κ. Καραβίας είπε ότι «βλέπει» και εκτός Ελλάδας για τις εξαγορές, μιλώντας για την Κύπρο, τη Βουλγαρία και το Λουξεμβούργο.

Σχετικά με το μέρισμα ο κ. Καραβίας είπε: «Το μέρισμα από τα εφετινά κέρδη και έως το 2027 θα είναι τουλάχιστον 50%. Αν δεν προχωρήσουμε σε σημαντικές εξαγορές τότε δεν αποκλείουμε το ποσοστό της διανομής μερίσματος θα αυξηθεί»,

Για το διάστημα 2025 -2027 αυτό θα είναι διπλάσιο της προηγούμενης περιόδου περί τα 2 δισ. ευρώ και θα περιλαμβάνει διανομή και buy back. Πάντως το ποσοστό δεν θα είναι πολύ υψηλότερο του 50% των κερδών.

Η Eurobank αναμένει τους επόμενους μήνες την έγκριση για το Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Ινδία και σχεδιάζει αντίστοιχη κίνηση και στο Αμπου Ντάμπι. «Στις αγορές της Μέσης Ανατολής δεν θα δραστηριοποιηθούμε αρχικά στο asset management αν αλλάξει κάτι εν καιρώ θα ενημερώσουμε το επενδυτικό κοινό», δήλωσε ο κ. Καραβίας.