Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ συνεχάρη την αρχηγό της γερμανικής ακροδεξιάς Άλις Βάιντελ, η οποία παρά την ήττα της από τη συντηρητική συμμαχία στις εκλογές της Κυριακής, έχει στεφθεί από τους αναλυτές ως η πραγματική νικήτρια της αναμέτρησης, μιας και κατάφερε να διπλασιάσει σχεδόν τα ποσοστά της. 

Ο  ιδιοκτήτης της Tesla και σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναδημοσίευσε πανηγυρικό μήνυμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν προς την ηγέτιδα της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD) για το 21% που έλαβε στις πρόωρες βουλευτικές εκλογές.

1

Ο Όρμπαν, ο οποίος συνάντησε τη Βάιντελ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Βουδαπέστη λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές, τη συνεχάρη για τον διπλασιασμό του ποσοστού του κόμματος της σε σύγκριση με τις εκλογές του 2021. «Ο λαός της Γερμανίας ψήφισε υπέρ της αλλαγής με απίστευτα νούμερα», έγραψε ο πρωθυπουργός στο X, προσθέτοντας: «Καλή τύχη και ο Θεός να ευλογεί τη Γερμανία!»

«Πράγματι, συγχαρητήρια Άλις Βάιντελ», έγραψε σύμφωνα με το Politico ο Μασκ στο tweet, προσθέτοντας: «Με αυτόν τον ρυθμό ανόδου, το AfD θα είναι το κόμμα της πλειοψηφίας στις επόμενες εκλογές».

 

Διαβάστε επίσης 

Εμανουέλ Μακρόν: Στον Λευκό Οίκο λίγο πριν τη συνάντηση με τον Τραμπ – Γιατί δεν τον υποδέχτηκε ο πρόεδρος

Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Έρχεται από 1η Μαρτίου στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης

Τραμπ: Επέβαλε κυρώσεις σε μεσίτες πετρελαίου με στόχο τον ιρανικό σκιώδη στόλο