• LIFE&STYLE

    6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

    θέατρο


    Βρισκόμαστε στην καρδιά του Ιούλη και πολλοί από εμάς δεν έχουμε ακόμη “εγκαταλείψει” την πολύβοη πόλη. Με τα κλιματιστικά και τους ανεμιστήρες να μας συντροφεύουν σε κάθε μας κίνηση, τη ζέστη να μοιάζει ανυποχώρητη και την Αθήνα να “δουλεύει” στους δικούς της ρυθμούς, αναζητούμε εξόδους και δραστηριότητες που θα μας κάνουν να προσαρμοστούμε στο καλοκαιρινό ύφος της πόλης και να περάσουμε όμορφα.

    Έχουμε συγκεντρώσει παρακάτω 6 + 1 εναλλακτικές προτάσεις για να περάσετε το Σαββατοκύριακό σας, με μια ποικιλία εκδηλώσεων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, ώστε να μετατρέψετε τις ζεστές αθηναϊκές μέρες και νύχτες σας σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

    Σάββατο 22 Ιουλίου:

    petanque

    • Petanque (άθληση)
      στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας και κοινωνικής συνοχής. Πρόκειται για ένα ευχάριστο παιχνίδι τεχνικής ακρίβειας, συντονισμού, συγκέντρωσης, αυτοπεποίθησης, το οποίο εξελίσσεται σε ανοικτό χώρο. Οι αγωνιζόμενοι, ένας εναντίον ενός ή και σε ομάδες, γίνονται αντίπαλοι, προσπαθώντας να προσεγγίσουν όσο το δυνατόν πιο κοντά έναν στόχο, πετώντας σιδερένιες μπάλες. Έως 18 συμμετοχές ανά παιχνίδι.

    Πληροφορίες εδώ

    η ρόζα της σμύρνης

    • Η Ρόζα της Σμύρνης (σινεμά)
      στο Cine Άλιμος

    Σμύρνη 1922: Η νεαρή Ρόζα γόνος πλούσιας οικογένειας, ετοιμάζεται να παντρευτεί. Αθήνα 1987: η Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δε θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη, ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούρια.

    Πληροφορίες εδώ

    θέατρο

    • ΟΜΕΡΤΑ: Η σιωπή των ανδρών (θέατρο)
      στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2017 στην 3η Μαρίνα Γλυφάδας

    Tο βράδυ εκείνο που ο Μάξιμος Μαντάς (Κώστας Σπυρόπουλος) και ο Παύλος Μπατσαφλιάς (Πέτρος Λαγούτης) περιμένουν στο σπίτι του πρώτου τον Σίμο Σίμου (Γιώργο Γαλίτη) στις 9 και αυτός έρχεται 10 παρά δέκα… γίνεται έγκλημα; Ο Σίμος έπνιξε την γυναίκα του, όπως ομολογεί στους άλλους δύο; Η Ομερτά των τριών αντρών κλονίζεται; Και όλα αυτά, στο Αγρίνιο, σε μια πόλη της επαρχίας που οι άνθρωποι δεν έχουν αποξενωθεί τόσο μεταξύ τους και που ενδεχομένως δεν τους έχει εξοντώσει το ονειρόδραμα του καπιταλισμού. Εκεί που η αγάπη εναλλάσσεται με το μίσος με πιο καθαρές ματιές και κουβέντες.

    Πληροφορίες εδώ

    Κυριακή 23 Ιουλίου:
    εικαστικά

    • Έκθεση Θοδωρή Αρφάνη (εικαστικά)
      στον χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι

    “Ονομάζομαι Θοδωρής Αρφάνης. Το έργο μου περιστρέφεται γύρω από τα ανθρώπινα πάθη. Με ενδιαφέρει η πηγαία και άμεση έκφραση για τον λόγο αυτό ασχολούμαι με την απεικόνιση των συναισθημάτων με έντονα χρώματα, με βάση το παρόν και αφηρημένα σχήματα τα οποία παραπέμπουν τον θεατή στη χαοτική φαντασία. Έτσι ονόμασα αυτό το ρεύμα εμπειρικό απειραλισμό. Η ελευθερία του υποσυνείδητου έχει κύρια θέση στην τέχνη μου, καθώς αυτή πιστεύω μου δίνει το έναυσμα να αναπνεύσω και να δημιουργήσω ελεύθερα”.

    Πληροφορίες εδώ

    Μάνος Ελευθερίου

    • Συναυλία – αφιέρωμα στον Μάνο Ελευθερίου (μουσική)
      στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του Δήμου Μαρκόπουλου στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας

    Αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα στιχουργό, ποιητή και βραβευμένο συγγραφέα Μάνο Ελευθερίου, με την ορχήστρα του μελετητή του ελληνικού τραγουδιού Σπύρου Κουρκουνάκη και ερμηνευτές τον Κώστα Μάντζιο και τη Γεωργία Γρηγοριάδου, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

    Πληροφορίες εδώ

    όπερα

    • Όπερα “Τροβατόρε (Ο τροβαδούρος)” Τζουζέππε Βέρντι
      στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

      Η δεύτερη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Πρόκειται για το αρχετυπικό μελόδραμα του Ρομαντισμού, στο οποίο τα συναισθήματα εκφράζονται μέσα από μουσική μελωδική και ορμητική, άριες και ντουέτα γεμάτα πάθος, όπως επίσης διάσημα χορωδιακά, που δίκαια έχουν χαρίσει στην όπερα αυτή την αθανασία.

    Πληροφορίες εδώ 

    + 1
    Για παιδιά:

    σινεμά

    • Η πεντάμορφη και το τέρας σε 3D (σινεμά)
      στο Cinepolis – Athinaion Cinemas

    Η Μπελ μια έξυπνη και πέντε φορές όμορφη κοπέλα βρίσκεται εγκλωβισμένη στο κάστρο ενός πρίγκιπα που ένα ξόρκι έχει μεταμορφώσει σε πραγματικό Τέρας. Για να λυθούν τα μάγια, το Τέρας πρέπει να κατακτήσει την Μπελ, προτού το μαγεμένο τριαντάφυλλο χάσει και το τελευταίο του πέταλο. Εντωμεταξύ, η Μπελ κερδίζει την εκτίμηση και την καρδιά του μαγεμένου προσωπικού του κάστρου, ενώ τελικά τη δική της καρδιά κλέβει το τέρας. Άλλωστε, όπως συμβαίνει στα παραμύθια που σέβονται το κοινό τους, κάτω από την αποκρουστική εμφάνιση του το Τέρας κρύβει έναν αληθινό πρίγκιπα.

    Πληροφορίες εδώ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 26 καλλιτέχνες παρουσιάζουν τα έργα τους στον Κήπο του Μεγάρου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ελένη Διδασκάλου: Η ψυχή του Μεγάρου Μουσικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Δέκα διαχρονικά μαγαζιά για ποτό και φαγητό στην πλατεία Μαβίλη



    ΣΧΟΛΙΑ